Iulius demarează la Cluj-Napoca cel mai mare proiect de regenerare urbană din țară

Investiția totală în acest proiect care se va desfășura pe o suprafață de aproximativ 14 hectare va depăși 500 milioane euro

Grupul Iulius va investi peste jumătate de miliard de euro pentru reconversia fostei platforme Carbochim Cluj-Napoca.

Fabrica Carbochim va fi relocată în zona industrială a orașului, în fosta hală Tricotaje Someșul, Bulevardul Muncii și retehnologizată.

Peste 5 milioane de euro vor fi investite în relocarea, modernizarea și retehnologizarea unității de producție, a cărei activitate nu va fi întreruptă.

Noul proiect include cea mai mare suprafață de retail din țară (115.000 mp), un centru cultural dedicat artelor performative, eco-cartier, infrastructură velo-pietonală pe malurile Someșului și cea mai mare parcare subterană din țară, cu peste 6.000 de locuri.

În plus, va fi reconfigurată complet infrastructura rutieră și pietonală și vor fi construite un nou pod peste Someș și o pasarelă pietonală.

Spații pentru muzică, arte și entertainment

Noua dezvoltare propune o investiție în două clădiri monument de pe platforma Carbochim care vor fi convertite și redate comunității ca spații culturale și de experiențe.

Vechea hală Carbochim va fi convertită în centru de live-arts, care va fi gestionat de unele dintre cele mai importante organizații culturale și de festivaluri din Cluj-Napoca.

Proiectul de reconversie urbană include un amfiteatru și spații pentru evenimente în aer liber, o sală de teatru și cinematograf, numeroase cafenele cu tematică internațională și restaurante concept. 

A doua clădire ce va face obiectul conversiei este Uzina fabricii, care va fi transformată într-un spațiu ce va reuni atât facilități de coworking, cât și spații-pilot de promovare a antreprenorilor.

Grădini, noi zone de promenadă și un centru de sport în aer liber

Trei parcuri din Cluj-Napoca vor fi conectate printr-un traseu velo-pietonal de Parcul Armătura, Parcul Feroviarilor și noua grădină de peste patru hectare, amenajată în ansamblul mixt.

Astfel, noua dezvoltare va avea vedere panoramică asupra uneia dintre cele mai mari zone verzi integrate a orașului: peste 12 hectare.

Investiția include și reamenajarea malului râului Someș, în porțiunea cuprinsă între Parcul Armătura și Podul Porțelanului. Malul râului va fi reconvertit într-o zonă de agrement, cu facilități sportive în aer liber, conectată cu proiectul prin pasarele pietonale.

Un nou cartier verde

Componenta rezidențială a ansamblului mixed-use va aduce o nouă generație de locuințe, aflată în etapa de proiectare, cu orientare către Someș și către zonele integrate de parc și grădini.  

Locuințele vor avea suprafețe generoase, peste standardele actuale ale pieței, fațade vitrate, terase individuale ample.

Cea mai mare suprafață de retail din România

Noi branduri high-end, cel mai variat mix food & beverages din țară, fresh market și concepte de entertainment în premieră națională vor face parte din cei 115.000 mp de retail.

Dezvoltarea va include, într-o primă etapă, și peste 23.000 mp de spații de birouri verzi inteligente.

CITEȘTE ȘI: Cosmetic Plant a dezvoltat peste 140 de sortimente în laboratoarele din Cluj-Napoca

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...