IULIUS a inaugurat Palas Campus Iaşi, investiţie de peste 120 milioane euro

Este cea mai mare investiţie privată realizată în județul Iaşi, în ultimul deceniu

IULIUS a inaugurat Palas Campus, al doilea proiect amplu de regenerare urbană pe care l-a realizat în Iaşi. Este cea mai mare clădire de birouri din România cu o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp.

O premieră o reprezintă şi terasele verzi amenajate la înălţime, la etajul patru. De asemenea, Palas Campus beneficiază şi de peste 1.200 de panouri fotovoltaice montate pe acoperiş, cu o putere instalată de 500 kWp.

Palas Campus vine cu peste 4.500 mp de spaţii verzi, peste 200 de arbori plantaţi, 7.000 de arbuști, piste de ciclism de aproape 650 metri, 500 de spații pentru biciclete și șase vestiare dotate cu dușuri

Chiriașii beneficiază de o parcare subterană pe două niveluri, cu 625 de locuri, care a presupus o investiție de peste 33 milioane de euro. Sunt disponibile și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice.

O investiție de peste 320 milioane de euro, Palas Iași este o comunitate de business regională, cu 7 clădiri de birouri clasa A (75.000 mp – 60 de companii, 9.000 angajați).

De asemenea, este principala destinație de shopping și entertainment din nord-estul țării (63.000 mp – 270 de branduri, servicii, restaurante și cafenele concept) și o grădină urbană de 5 hectare.

În total, hub-ul de business integrează opt clădiri şi 130.000 mp de birouri clasa A, care găzduiesc peste 70 de companii printre care giganții Amazon, AMD sau Microsoft.

Până acum, IULIUS a realizat la Iaşi cinci proiecte imobiliare, cu un total de 130.000 mp spații office și 105.000 mp retail, pentru care a alocat jumătate de miliard de euro (Palas Iași, Palas Campus, Iulius Mall Iași, Family Market Miroslava și Family Market Bucium).

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Portland Trust a inaugurat „Aviatorii”, o statuie de bronz de 4 metri

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...