Italia este al patrulea furnizor de produse agroalimentare pentru România

Pentru italieni suntem a 20-a țară de destinație pentru astfel de produse. În top 3 țări către care se exportă produsele agroalimentare „Made in Italy” se află Germania, Franța și SUA

Italia ocupă locul patru în topul țărilor din care România importă produse agroalimentare, după Germania, Ungaria și Polonia. Mai mult, Italia este pe locul 5 în topul țărilor din care importăm băuturi.

Italia este principalul furnizor al României de ulei de măsline, roșii (preparate sau conservate), cafea, paste, brânzeturi, cârnați, salamuri, preparate și conserve din carne, carne sau produse din carne uscate, panificație, patiserie, biscuiți, ciocolată și sosuri.

În privința băuturilor, Italia este principalul furnizor al țării noastre de vinuri spumante și al doilea de vinuri liniștite îmbuteliate după Moldova.

La nivel european, italienii dețin 319 produse alimenatre și 526 de vinuri cu Denumiri de Origine, cele mai multe dintre toate țările membre UE.

Datele au fost prezentate la conferința de deschidere a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume România, ce se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie 2022.

CITEȘTE ȘI: Jocurile Olimpice de Iarnă revin în Italia, în 2026

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...