Istoria aviației în Plaza România

.

Plaza România va găzdui în acest weekend, 31 august – 2 septembrie, cu ocazia ”Zilei Aerofilateliei Românești”, o expoziție cu timbre, colițe, stampile și plicuri care marchează cele mai importante evenimente aviatice ale istoriei României.

 

Anul acesta ștampila “Zilei Aerofilateliei Românești” este dedicată lui Aurel Vlaicu, pentru mitingurile aviatice desfășurate acum un secol de la Cernăuți la Vrset și de la Giurgiu la Deva.

 

Printre cele mai însemnate momente celebrate se regăsesc împlinirea a 100 de ani de la înființarea aeroportului Băneasa de către prințul George Valentin Bibescu, 100 de ani de la mitingurile aviatice ale marelui patriot Aurel Vlaicu, 90 de ani de la realizarea primei linii aeriene transcontinentale internaționale pentru pasageri, mărfuri și poștă din lume dar și aterizarea primului avion al Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană de la Paris, 80 de ani de la realizarea recordului mondial absolut la parașutism de către Smaranda Brăescu la Sacramento din SUA.

 

Pe plan național, în 1926 se inaugurează liniile aeriene București – Galați – Iași și București – Galați – Chișinău, iar de la 1 septembrie 1928 putem vorbi de curse aeriene cu program regulat. Cu aceasta ocazie a fost emisă și prima serie de mărci poștale cu subiect aviatic denumită C.RAIU, în amintirea aviatorului Craiu Vasile.

 

Partenerul evenimentului este Fundația Culturală BARTOC, care promovează istoria aviației, aerofilateliei românesti și universale.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...