Isteria carburanților! Românii se înghesuie să alimenteze

Începând cu după amiaza zilei de 9 martie românii se înghesuie să alimenteze mașinile la stații de carburanți din toată țara.

Isteria a început pe rețelele sociale, cu o fotografie a unei benzinării din Beiuș unde carburanții se vindeau cu 11 lei pe litru, și s-a rostogolit extrem de rapid.

Cum era de așteptat, unele benzinării au profitat de cererea în exces și au crescut prețurile până la peste 9 lei / litru.

Totuși, situația este punctuală, majoritatea stațiilor de carburanți afișând prețuri în jurul valorii de 7,50 lei / litru.

Spre exemplu, la ora 21:00, în București, la stația Petrom Șos. Alexandriei, cunoscută drept una dintre cele mai ieftine din oraș, benzina costă 7,47 lei/l iar motorina 7,63 lei/l.

Miercuri seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a lansat un mesaj prin care să liniștească populația, indicând faptul că zvonurile pornesc de la o situație punctuală din vestul țării.

Fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu, a spus Virgil Popescu

Totuși, prețurile carburanților au crescut constant în ultima săptămână, de la 7,14 lei/l de benzină în 2 martie, la 7,34 lei/l în 8 martie și 7,49 lei/l astăzi.

Prețurile sunt cele de la benzinăriile Socar unde alimentăm de obicei mașinile redacției Money Buzz!

Prețurile au „explodat” și în Austria

O creștere puternică a prețului carburanților s-a înregistrat și în Austria unde litrul de motorină a ajuns să coste 2,89 euro la unele stații.

Benzina standard costă 2,69 euro / litru, iar sortimentul de top Eco protect Diesel a ajuns la 2,99 euro / litru.

Totuși, ziarul austriac Heute a remarcat o anomalie, la acceași stație de carburanți, cu trei ore mai târziu prețurile au scăzut cu 75 cenți / litru.

Se așteaptă ca prețurile să fluctueze puternic și în zilele următoare.

CITEȘTE ȘI: 26 de noi benzinării Rompetrol și MOL pe autostrăzile A1 și A2

- publicitate -