iPhone XS vs iPhone XS MAX vs iPhone XR

La prima vedere, între iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR nu par a fi multe diferențe. Lansarea acestora a fost o premieră pentru Apple, care a decis să arunce în piață trei modele de telefoane emblematice, care diferă ca dimensiuni, calitate a camerei foto-video, specificații și preț. Pe măsură ce utilizezi fiecare model iPhone, vei descoperi că sunt unice și se potrivesc unor gusturi și nevoi diferite. În linii mari, iPhone XS este, din punct de vedere tehnic, liderul seriei, dar și cel mai mic din trio. După cum o arată și numele, iPhone XS Max este varianta cu cel mai mare display. Între ele se situează iPhone XR, un model de buget, cu caracteristici decente și un preț accesibil. Fiecare dintre ele are însă caracteristici proprii, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează pentru a-l alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Design

Toate cele trei modele duc mai departe generația iPhone X, apărută la finele anului 2017: sticlă în partea frontală și în spate, cadru din aluminiu, colțuri rotunjite și crestătura tradițională decupată pe afișajul superior frontal. Cel mai vizibil criteriu de departajare este dimensiunea. iPhone XS are un ecran de 5.8 inchi, cântărește aproximativ 177 de grame, la dimensiunile de 143.6 x 70.9 x 7.7 milimetri și este disponibil în culorile gri stelar, argintiu și auriu. Fratele mai mare, iPhone XS Max, are un aspect identic, cu dimensiuni superioare: măsoară 157.5 x 77.4 x 7.7 milimetri și dispune de un ecran de 6.5 inchi. Fix între ele se situează iPhone XR, cu ecran de 6.1 inchi, o alegere naturală dacă ești de părere că XS este prea mic iar XS Max este prea voluminos. Designul XR de 150.9 x 75.7 x 8.3 milimetri este mai simplu și a fost creat în nuanțe primare de alb și negru luminos.

Ecran

iPhone XS și XS Max au încorporate ecrane cu tehnologie organică a diodelor care emit lumină (OLED) și afișaj Super Retină ce se ridică la cele mai înalte standarde. Raportul contrastului de 1.000.000 la 1, luminozitatea ridicată și gama cromatică generoasă de culori calibrate cu precizie oferă senzația prezenței într-un cinematograf. Din punct de vedere al rezoluției nu există diferențe. Ambele obțin 485 de pixeli per inch, din calcule diferite: 1125 x 2436 de pixeli pentru XS de 5.8 inchi și 1242 x 2688 de pixeli pentru cei 6.5 inchi ai lui XS Max. iPhone XR este un compromis făcut de Apple pentru a reduce costurile de producție și comercializare, însă cu rezultate mai mult decât satisfăcătoare. Deși nu dispune de OLED, compensează cu cel mai mare LCD montat vreodată pe un iPhone: Liquid Retina HD și LCD Multi-Touch cu tehnologie IPS disponibilă de-a lungul întregii diagonale de 6.1 inchi. 

Camerele și autonomia

iPhone XS și XS Max vin echipate cu camere duale de 12 megapixeli, telefoto cu diafragma de 2.4 și unghi larg cu diafragmă de 1.8, zoom optic 2x și zoom digital de până la 10x. Modul portret are efect avansat bokeh, control al adâncimii de câmp și iluminare portret cu 5 efecte. Caracteristici precum stabilizare optică duală, filtru IR hibrid, focalizare automată Focus Pixels și Smart HDR pentru fotografii poziționează iPhone în topul smartphone-urilor din punct de vedere al camerei. iPhone XR are o cameră cu unghi larg de 12 MP, diafragmă de 1.8 și zoom digital de până la 5x. 

Efectul bokeh avansat și iluminarea portret cu trei efecte, stabilizarea optică a imaginii și obiectivul cu șase elemente cu smart HDR sunt caracteristici cu un raport preț-calitate rezonabil. În cazul înregistrărilor video, toate cele trei modele sunt capabile de clipuri 4k (24, 30 sau 60 fps), HD de 1080p (30 sau 60 fps) sau HD de 720p (30 fps). De asemenea, toate trei au baterie reîncărabilă litiu-ion încorporată, cu opțiuni de încărcare rapidă wireless sau prin USB. În comparație cu iPhone X, autonomia este mai mare cu până la 30 de minute la XS și 1.5 ore la XS Max. Durata de convorbire (wireless) este de până la 20 de ore la XS și 25 de ore la XS Max și XR.

Una dintre cele mai importante și inovatoare funcții comune pentru iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR este Dual SIM cu ajutorul unei cartele eSIM. Astfel, pe lângă cartela fizică nano-SIM, poți utiliza și o cartelă SIM digitală care permite utilizarea unui plan celular de la operatorul de telefonie mobilă. Utilizarea întregului ecran a dus la dispariția butonului tradițional din partea de jos a părții frontale. Din acest punct de vedere, evoluția de la un model mai vechi de iPhone ar putea necesita un timp scurt de acomodare.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Auchan aduce conceptul de magazin ATAC Hiper Discount și în București

Rețeaua ATAC Hiper Discount a Auchan va ajunge și în București prin inaugurarea unui magazin pe Șoseaua Chitilei, în...

Cum să alegi conectorii potriviți pentru doze electrice în funcție de proiectul tău

Alegerea conectorilor potriviți pentru dozele electrice este un pas esențial în orice proiect de instalație electrică, fie că este...