INVL Renewable Energy Fund I cumpără șase proiecte de parcuri solare

INVL Renewable Energy Fund I a semnat două contracte pentru achiziția a șase proiecte de parcuri solare din România cu o capacitate totală de 102,7 megawați (MW). Aceste tranzacții ridică portofoliul proiectelor locale ale fondului la 268,7 MW.

Toate proiectele de parcuri solare din portofoliul fondului au fost deja aprobate pentru conectarea la rețea. Se preconizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 și 2025.

Proiectele de parcuri solare achiziționate se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, condițiile de conectare la rețea fiind aprobate, iar unele dintre proiecte au deja autorizații de construcție. Lucrările de construcție la proiectele din portofoliu sunt planificate să înceapă treptat în primul trimestru al anului 2023.

În prezent, portofoliul fondului însumează aproape 309 MW obținuți din proiecte de parcuri solare în curs de dezvoltare în Polonia și România.

INVL Renewable Energy Fund I, care evaluează, de asemenea, oportunități de investiții în statele baltice, își dorește să își extindă portofoliul la 400 MW sau mai mult până la sfârșitul acestui an.

CITEȘTE ȘI: Soluţiile de umbrire solară pot reduce cu până la 70% costurile de energie

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...