Investitorul tipic în monede virtuale este bărbat, cu vârsta medie 34 de ani

Cel mai mare procent de femei care investesc în criptomonede se află în România, unde reprezintă 12% din totalul investitorilor

Investitorul tipic în monede virtuale este un bărbat de 34 de ani care efectuează în medie 5 tranzacții crypto pe suport CFD pe an.

De obicei, folosește aplicația mobilă pentru tranzacționare, iar durata medie în care deține un astfel de instrument financiar este de 3 zile și 21 de ore, reiese din datele XTB.

Cea mai în vârstă persoană care investește în criptomonede la XTB are 89 de ani, dar trei din patru investitori au mai puțin de 43 de ani.

Femeile constituie 9,6% din totalul investitorilor din acest segment, în funcție de gen, și este o proporție similară cu populația generală de clienți XTB.

Cel mai mare procent de femei care investesc în criptomonede apare în România, unde reprezintă 12% din totalul investitorilor. Situația din România este similară  cu cea din Marea Britanie și Portugalia (10%).

Pe de altă parte, criptomonedele sunt foarte atractive pentru investitorii din Cehia (41,1% din total investiții), Spania (37,7%) și Portugalia (36,3%).

În România, un procent de 33,2% din totalul investițiilor realizate prin XTB merg către monedele virtuale.

Cel mai popular activ este Ethereum (tranzacționat de 33% dintre deținătorii de monede viruale), urmat de Bitcoin (17%), Ripple (13%) și Litecoin (10%).

CITEȘTE ȘI: În România, companii cu active de 5 miliarde euro sunt conduse de femei

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...