Investitorii vor aloca mai mulți bani pentru achiziția de active rezidențiale

Investitorii au în vedere să aloce mai mulți bani pentru achiziția de active cu componentă rezidențială în Europa în acest an, arată un studiu JLL.

Investițiile în componenta rezidențială vor avea o evoluție bună și în acest an, continuând performanța remarcabilă din 2020, când volumul investit a fost de 83,4 miliarde de euro.

Activele rezidențiale includ căminele studențești, locuințe de tip co-living, micro-living, proprietăți multifamiliale și active imobiliare pentru asistență medicală.

Acestea au atras 13% din sumele investite de participanții la sondajul JLL, ponderea urmând să crească la 21% în 2021.

Doar 11% dintre participanții la studiu au declarat că doresc să-și reducă alocarea pentru activele rezidențiale.

De remarcat faptul că procentul respondenților care sunt interesați să crească alocările financiare pentru acest sector a crescut de la 41% la 59% în ultimii doi ani.

Mai mult, un număr din ce în ce mai mare de investitori să caute oportunități de a se asocia cu dezvoltatori.

Acest lucru este evidențiat de faptul că 30% din toate achizițiile realizate în 2020 au fost cu active nefinalizate încă.

Un alt rezultat al sondajului relevă faptul că doar 8% dintre respondenți au expunere pe toate cele cinci subsectoare indicate mai sus, însă potrivit estimărilor JLL procentul va crește la 27%.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...