Investitorii spanioli se îndreaptă către piața imobiliară, construcții și IT&C

Spania se afla pe locul 13 în topul investiţiilor străine directe în România în anul 2020, conform celui mai recent raport publicat de către BNR

Apetitul investitorilor spanioli în România se îndreaptă către piața imobiliară, domeniul construcțiilor, dar și către IT&C, arată datele Asociației ASEMER.

De asemenea, energia verde și retailul sunt în topul sectoarelor din țara noastră care atrag investiții din Spania.

Spania se afla pe locul 13 în topul investiţiilor străine directe în România în anul 2020, conform celui mai recent raport publicat de către Banca Națională a României. Datele asociației indică că în 2021, Spania va urca două, trei locuri în acest top.

Investițiile străine directe au crescut cu 34% în primele 4 luni din 2022 și au ajuns la aproximativ 3,15 miliarde euro, față de 2,35 miliarde euro în perioada similiară din 2021, conform datelor BNR.

La finele lunii aprilie 2022, în România existau 239.033 societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 66,42 miliarde dolari.

În prezent, în România activează peste 180 de firme spaniole, dintre care 10% sunt membri ai asociației ASEMER.

CITEȘTE ȘI: Față de anul trecut, investițiile străine directe s-au triplat

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...