Investitorii locali, mult mai prezenți pe piața tranzacțiilor imobiliare în ultimii cinci ani

„Locomotiva” investitorilor români în perioada 2018 – 2022 a fost grupul Dedeman (Pavăl Holdings)

Investitorii români au făcut în ultimii cinci ani achiziții de proprietăți imobiliare cu o valoare de 1,1 miliarde de euro, reprezentând 28% din volumul tranzacționat în acest interval, arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

Urmează investitorii din Africa de Sud (care au facut achiziții de 600 milioane de euro, reprezentând 15% din volum), Austria (14% cotă de piață), Israel (9%) și Ungaria (8%).

Prezența capitalului autohton pe piața tranzacțiilor cu proiecte imobiliare s-a amplificat semnificativ în intervalul 2018 – 2022. Anterior, ponderea investitorilor români în volumul tranzacționat varia între 1% și 7%.

„Locomotiva” investitorilor români în perioada 2018-2022 a fost Dedeman (Pavăl Holdings) cu achiziții de 850 milioane de euro. Grupul a ajuns al doilea cel mai mare proprietar de birouri din România, cu un portofoliu de 380.000 metri pătrați.

Un alt investitor local cu achiziții semnificative a fost One United Properties, care și-a concentrat investițiile în sectorul clădirilor de birouri mici și medii, o parte fiind revândute între timp.

Proiectele de birouri au reprezentat 81% din volumul total al investițiilor locale în ultimii cinci ani, următoarele poziții fiind ocupate de sectorul de retail și cel hotelier (7% fiecare).

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...