Investițiile în real estate au atins 323 milioane euro în prima jumătate din an

În primul trimestru al anului 2022, sursa de capital a fost exclusiv străină

Volumul total al investițiilor din piața imobiliară locală a ajuns la 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, cu 6% mai mult comparativ cu valoarea tranzacționată în aceeași perioadă a anului precedent, conform CBRE.

În primele șase luni au fost semnate 14 tranzacții, cu o valoare medie de 23 milioane euro. Totodată, 79% din volumul de tranzacții a fost încheiat în al doilea trimestru al anului.

Cea mai mare tranzacție a anului până în prezent a fost semnată în al doilea trimestru al anului, odată cu achiziția EXPO Business Park de către S IMMO AG de la Portland Trust.

Deținând cea mai mare pondere din volumul total al investițiilor, București totalizează 10 tranzacții, cu doar 20% din investiția totală direcționată către orașe regionale, Cluj-Napoca fiind cea mai căutată locație.

Din punct de vedere al sectoarelor, birourile ocupă prima poziție, cu o cotă de 62% din volumul total al investițiilor pe țară în primul trimestru din 2022.

Sectorul industrial reprezintă 15%, iar cel de retail reprezintă 12% din volumul total, în timp ce hotelurile și proiectele mixed-use au o cotă comună de 11%, potrivit raportului CBRE.

În ceea ce privește naționalitatea investitorilor, cea mai importantă parte a capitalului, 37% din volumul total de investiții, a fost adusă de austrieci, urmați de belgieni (22%) și români (18%).

În primul trimestru al anului 2022, sursa de capital a fost exclusiv străină, investitorii români încheind mai multe tranzacții în cel de-al doilea trimestru.

CITEȘTE ȘI: Care este perspectiva consumatorilor asupra pieței imobiliare

- publicitate -