Investițiile imobiliare au crescut de trei ori în 2016

Volumul investiţiilor imobiliare în primele șase luni ale anului 2016 a ajuns la 359 de milioane de euro, conform celui mai recent raport CBRE România.

Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, când au fost investiţi 107 milioane de euro, volumul investiţional din primul semestru al acestui an este de peste trei ori mai mare.

Proprietăţile din retail şi din sectorul birouri au fost cele mai tranzacţionate în primul semestru al lui 2016, cu o pondere de 88% din totalul investiţiilor, mai relevă raportul CBRE care mai punctează şi că investiţiile străine continuă să fie predominante pe piaţă de real estate din România, ponderea capitalului autohton fiind de doar 1% din totalul investiţiilor.

„Mai multe tranzacţii substanţiale pe cale a fi finalizate în acest an arată că anul 2016 are un potenţial cert de a depăşi performanţele lui 2015, în timp ce volumul total de proprietăţi cu potenţial de tranzacţionare indică o creştere continuă a investiţiilor în real estate în următoarele 18 luni”, a declarat Robert Paulson, Head of Investment Properties, CBRE România.

Cele mai mari cinci tranzacţii înregistrate în prima jumătate a lui 2016 reprezintă peste 80% din volumul investiţional total. Raportul CBRE precizează şi că în acest an s-a înregistrat una din cele mai mari tranzacţii în afară Bucureştiului – achiziţia Sibiu Shopping Center din iunie, în valoare de 100 de milioane de euro.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...