Investiții imobiliare de peste 1,8 miliarde euro la nivel național în 2022

Investițiile imobiliare continuă în ritm accelerat în România, piața rezidențială și segmentul logistic atragând cel mai mare volum.

Conform datelor Bucharest Real Estate Club, și segmentul de retail atrage noi investiții și formate, în timp ce clădirile de birouri se pregătesc pentru creșterea volumului de trafic.

În total, conform estimărilor BREC, volumul investițiilor atrase de cele mai mari proiecte în lucru sau care vor începe anul acesta, la nivelul întregii țări, depășește 1,8 miliarde euro.

Peste 10 proiecte rezidențiale mari, cu mai mult de 500 apartamente fiecare sunt în curs de dezvoltare anul acesta doar în București.

Pe segmentul clădirilor de birouri, șase noi proiecte sunt anunțate doar în capitală, iar acestea vor aduce în plus pe piață aproape 140.000 metri pătrați.

10-12 companii caută acum suprafețe de peste 10.000 mp de birouri. Din punctul nostru de vedere, atât astăzi, cât și mâine, piața locală este foarte promițătoare, a declarat Marian Popa, Managing Director Globalworth România

Potrivit analizei BREC, în 2022 se va extinde puternic și segmentul proiectelor mixte – tip „oraș în oraș” – care oferă facilități multiple.

În București sunt în lucru trei mari astfel de dezvoltări, iar la nivelul celorlalte mari orașe din țară se adaugă încă cel puțin cinci.

Pe segmentul logistic, la nivel național, noile livrări vor atinge un volum de peste 500.000 mp anul acesta.

Nu în ultimul rând, vor fi construiți peste 200.000 mp de spații moderne de retail, majoritatea investițiilor fiind anunțate în București și în orașe precum Pitești sau Alba Iulia.

Tot pe segmentul de retail, investitorii pregătesc formate și concepte noi, integrand elemente ce țin de sustenabilitate sau comunitate.

CITEȘTE ȘI: Numărul autorizațiilor de construire a crescut în 2021 comparativ cu 2020

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...