Investiții imobiliare de peste 1 miliard de euro planificate anul acesta în provincie

Trending

Valoarea totală a investițiilor imobiliare planificate în 2023 de investitorii activi în marile centre regionale ale României ajunge la 1,2 miliarde euro, arată un studiu realizat de Romania Property Club.

Marea majoritate (47%) și-au bugetat investiții între 30-50 milioane de euro, 26% au bugete sub 30 milioane euro, 16% plănuiesc să investească între 50-100 milioane, iar 11% vor investi peste 100 milioane de euro.

Cele mai multe investiții imobiliare pentru 2023 în afara Bucureștiului sunt localizate în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, urmate de Brașov, Constanța, Oradea, Arad, Ploiesti, Galați și Brăila.

Proiecte moderne de birouri în suprafață de aproximativ 270.000 mp sunt în dezvoltare în Iași, Cluj-Napoca, Timișoara sau Brașov.

La Iași este așteptată inaugurarea Palas Campus, dezvoltat de Iulius. Același investitor lucrează în Cluj-Napoca la autorizarea unuia dintre cele mai mari proiecte mixed-use, pe fosta platformă Carbochim.

La Timișoara, investitorul de origine belgiană Speedwell a primit recent autorizația pentru clădirea de birouri din cadrul proiectului Paltim.

În ceea ce privește sectorul de retail, investitorii lucrează la proiecte ce însumează 260.000 mp. 75% din această suprafață este reprezentată de parcuri de retail, în orașe secundare și terțiare.

Investitorii în active logistice au în dezvoltare proiecte industriale ce însumează 550.000 mp la nivel național. Din acest stoc, 60% este planificat în afara Bucureștiului.

Proiectele de infrastructură cu cel mai mare impact sunt finalizarea aeroportului din Brașov, precum și începerea lucrărilor pe mai multe sectoare din Autostrada Moldovei – A7.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Case de 20.000 de euro și de 30.000 de euro pentru familii vulnerabile

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești