Investiții de un miliard de euro în nordul Bucureștiului

Zona Barbu Văcărescu – Pipera intră într-o nouă etapă de dezvoltare, tranformându-se în Hubul Metropolitan de Nord al Bucureștiului, așa cum reiese dintr-o analiză a Bucharest Real Estate Club.

Noi investiții estimate la aproximativ 1 miliard de EUR în proiecte de avengurgură de birouri, retail, rezidențial și hoteluri, împreună cu o investiția publică într-un nou spital aduc noi oportunități pe piața locală imobiliară.

Globalworth – două proiecte de birouri noi

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, a anunțat de curând că a achiziționat pentru 16 milioane de EUR două terenuri în apropierea proiectelor sale Globalworth Plaza & Green Court. Globalworth intenționează să dezvolte aici două proiecte de birouri inovatoare, în suprafață de 40.000 mp, cu lobby neconvenţional, un acoperiş verde şi spaţii de lucru flexibile. Tot în zonă, compania dezvoltă Globalworth Campus, un business park premium de 88.000 mp, compus din trei clădiri, ce urmează să fie finalizat în intregime până la finalul acestui an. Una din cele mai mari companii la nivel mondial, Amazon, a închiriat aici 13.500 mp pentru noul său centru din București.

NEPI Rockcastle extinde Promenada Mall

Este de așteptat ca fondul de investiții sud african, NEPI ROCKCASTLE, să înceapă lucrările de expansiune la Promenada Mall, un proiect mixt de spații comerciale și de birouri în suprafață de 60.000 mp. Conform cu un raport public al companiei, noua dezvoltare a beneficiat deja de investiții de 33 milioane de EUR până la finalul anului 2017, iar costurile totale sunt estimate la 166 milioane EUR, data livrării fiind preconizată pentru T2 2020.

Skanska Equilibrium lângă Gara Băneasa

Skanska a început deja lucrările la proiectul Equilibrum de la intersecția străzilor Gara Herăstrău și Dimitrie Pompeiu. Investiția anunțată de dezvoltator în prima fază (20.800 mp) este de 37 milioane EUR, întreg complexul urmând să totalizeze o suprafață de 40.700 mp.

One United intră și pe piața de birouri

One United Properties, dezvoltatorul cunoscut pentru proiectele sale rezidențiale premium, a înființat anul trecut o nouă divizie care se concentrează pe birouri și a cumpărat în zonă North Gate, unde Renault și-a reînnoit contractul de 20.000 mp. Valoarea estimată de piață a proiectului este de 28 milioane EUR în prezent.

Primul Courtyard Marriott pe Bd. Dimitrie Pompeiu

Zona atrage și atenția investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Allaince care deține în București hotelurile Europa Royale și Hilton Garden Inn, construiește pe bd Dimitrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanțului Courtyard Marriott. Noul hotel care urmează să fie livrat în 2019 va avea 259 de camere, 119 locuri de parcare, un bar, un restaurant și un mult așteptat centru modern de conferințe într-o zonă cu cerere ridicată pentru acest tip de serviciu.

Fosta bază RATB devine spital metropolitan

Proiectul public, Spitalul Metropolitan, ce umează să fie construit pe fosta bază RATB, a fost recent aprobat de Consiliul General al Municipiului București. Noua unitate medicală va avea 1.500 de paturi și necesită investiții de 300 milioane de EUR.

Peste 5.000 de apartamente noi

În contextul unei cereri locative în creștere precum și a unei evoluții economice pozitive, sectorul rezidențial își îmbunătățește oferta, proeicte ce totalizează peste 5.000 de apartamente fiind anunțate în zonă. Omul de afaceri Petre Niculae a cumpărat un teren de 20.000 mp în vecinătatea viitorului Spital Metropolitan, unde plănuiește să construiască un proiect de 40.000 mp, cu un număr estimat de 600 de apartamente. Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia și a companiei de brokeraj imobiliar, Coldwell Banker Affiliates of Romania, construiește în zonă Onix Park – un ansamblu rezidențial de 2.000 de apartamente. Recent, un nou proiect de proporții a fost anunțat: grupul israelian Hagag va începe lucrările la un proiect ce prevede 1.350 de apartamente pe malul lacului. Unul dintre dezvoltatorii cu cea mai mare vechime pe piață, Impact, este interesat de locație fiind în proces de achiziție a unui teren de 55.000 de mp. Totodată și Gabriel Popoviciu are un ansamblu în construcție aici, Belvedere Residences urmând să aibă un total de 1.500 de apartamente. Proiectele vor fi livrate în mai multe faze, urmând să modernizeze radical zona.

Tranzacții de zeci de milioane de euro

Investitori instituționali, precum și jucători locali și internaționali au făcut achiziții semnificative aici în ultimii doi ani: anul trecut Growthpoint și BERD au intrat în acționariatul Globalworth cu un procentaj de aproximativ 26,9%, respectiv 4%, miliardul israelian Teddy Sagi a cumparat Swan Business Park pentru 30 milioane de EUR, iar One United Properties a achiziționat North Gate, un proiect cu o valoare estimată de piață de 28 milioane de EUR. Zona are cea mai mare densitate de chiriași AAA (triple A tenant), câteva exemple incluzând Huawei, Oracle, Orange, Raiffesien Bank, Renault sau Vodafone.

- Publicitate -

Ultimele

Octombrie a fost cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România

Octombrie a fost de departe cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România din punctul...