Investiții de 30 milioane lei în infrastructura din Sfântu Gheorghe

Prin șase contracte de finanțare nerambursabilă, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va investi fonduri nerambursabile Regio în amenajarea de terenuri de sport și a unui parc, construcția sau extinderea a trei grădinițe și o creșă, precum și în modernizarea unui liceu.

Prin POR 2014-2020 se vor investi 6.254.966,95 lei, din care 4.930.838,71 lei reprezintă fondurile nerambursabile solicitate de către Primăria municipiului pentru implementarea celor trei proiecte de: reabilitare și extindere a Grădiniței Kőrősi Csoma Sándor, de demolare a Grădiniței nr.7 și construirea unei noi clădiri pe strada Orbán Balázs, precum și pentru construirea unei grădinițe și a unei creșe în zona Câmpul Frumos.

Prin Prioritatea de investiții 4.5 a POR, se vor aloca 3.175.568,96 lei fonduri nerambursabile, din valoarea totală 3.679.068,44 lei  pentru Sistematizare verticală la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Berde Áron.

Prin programul Regio, se vor investi fonduri nerambursabile în valoare de 18.371.872,58 lei din valoarea totală de 19.669.141,75 lei, necesari pentru refuncționalizarea terenului neutilizat de lângă lacul din Cartierul Gării și amenajarea unor terenuri de sport în Cartierul Ciucului.

Reconversia unui teren din intravilanul Municipiului Sfântul Gheorghe

Un fost lac de agrement, în prezent secat, se vor crea aproape 3 hectare de spații verzi, pentru relaxare. Terenul cu acces din Str. Păiș David, va beneficia de 14 de locuri de parcare supraterane și spații verzi amenajate.

Pentru a permite plimbările și petrecerea timpului liber, se vor amenaja alei pietonale din dale de piatră cu o suprafață totală de peste 1.400 mp, alei carosabile și piste de alergat. Aleile pietonale se vor extinde peste luciul de apă.

Se propune, de asemenea, un loc de întâlnire, prin construirea unor spații circulare care vor facilita legătura între grupurile de vizitatori. Pentru crearea spațiului necesar unor noi activități și funcțiuni (teren de baschet și fotbal, pistă de alergat, alei pietonale, scenă de spectacole, etc), se propune micșorarea lacului prin completarea cu pământ bine compactat și crearea unor suprafețe artificiale. Pe tot conturul malurilor noi create se vor construi ziduri de sprijin, pentru a împiedica deversarea pământului în lacul nou creat. Pe lângă sporturile de pe uscat, este menținută și posibilitatea de plimbare cu barca.

Amenajarea terenurilor de sport din Cartierul Ciucului

Terenurile de sport realizate din bugetul proiectului sunt: teren de minifotbal, teren de baschet, teren de volei, teren de padbol, teren de badminton, dar și două spații cu mese de tenis de masă. Totodată, se va amenaja și un loc de joacă pentru copii, se vor amenaja trotuare, alei, platforme pietonale și semi-carosabile. Va exista și o zonă verde amenajată cu gazon, o zonă de plimbare, relaxare și odihnă după efortul sportiv și de meditație. Terenul va fi iluminat nocturn și spațiile vor fi echipate cu piese de mobilier urban: bănci, toalete ecologice, coșuri de gunoi și suport biciclete.

Sistematizare verticală la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”

Proiectul presupune lucrări de modernizare a curții școlii prin asigurarea accesului principal la noua sală de sport, reamenajarea pistelor de alergare și a trotuarelor din incinta școlii.

Mai sunt prevăzute lucrări pentru amenajarea unui teren de volei în suprafață de 360 mp, unei piste de elan pentru sărituri în lungime, unui teren de handbal în suprafață de 720 mp, unui teren de baschet în suprafață de 504 mp, și un teren de badminton în suprafața de 140 mp. Tot din bugetul proiectului se vor dota terenurile de joc cu material sportiv și mobilier urban.

Investiții în trei grădinițe și o creșă

Pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale preșcolare la Grădinița Korösi Csoma Sándor este prevăzută reorganizarea funcțională și extinderea clădirii, sistematizarea verticală a terenului și amenajarea unui loc de joacă, precum și îmbunătățirea serviciilor educaționale, prin dotarea și echiparea sălilor de grădiniță.

Pentru Grădinița de pe strada Orbán Balázs este prevăzută demolarea clădirii vechi și construirea unei alteia noi, precum și amenajarea curții grădiniței pentru activități în aer liber cu caracter educativ. Noul imobil educațional va avea o capacitate pentru 30 de copii, împărțiți în 2 grupe, una cu program normal, una cu program prelungit.

În zona Câmpul Frumos se va construi și dota o clădire pentru creșă si grădiniță. Grădinița pentru 40 de copii va avea trei săli, cu anexele necesare, iar creșa de la parter este dedicată și pentru alți 20 de copii și va avea două săli, cu funcțiunile necesare.

Pe lângă sălile de grupe, atât la parter cât și la etaj vor fi realizate: spații de grupe specifice învățământului preșcolar, spații pentru desfășurarea activităților sportive, festivități, servirea mesei, zone destinate personalului didactic, deservirii și depozitării alimentelor, precum și spații exterioare pentru activitățile în aer liber.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...