Investiție de peste 5 milioane euro în deschiderea cramei Aliman

Crama Aliman a luat naștere în iulie 2019, finalizată în acest an, iar valoarea totală a investiției se ridică la 5,23 milioane euro, din care o finanțare de 2,5 milioane euro de la stat.

La Crama Aliman, sunt îmbinate tehnologiile moderne cu procedeele tradiționale, precum culesul manual și selecționarea atentă a strugurilor.

În același timp crama este dotată cu o linie de recepție a strugurilor atât manuală, cât și automatizată, iar capacitatea de procesare și stocare este de aproximativ 1,2 milioane litri.

Crama, care se întinde peste 80 hectare, este utilată cu o linie de procesare de ultimă generație, direct de la liderii din industria de profil din Italia, Franța, Bulgaria și România.

O parte importantă din consumul de energie al cramei este asigurată din energie verde, prin panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 104kW, montate direct pe acoperiș.

Mai mult, climatizarea cramei Aliman este furnizată printr-un sistem de energie regenerabilă format într-un câmp geotermal cu 30 de foraje la 100 de metri adâncime, prevăzut cu pompă de căldură sol-apă.

CITEȘTE ȘI: Tohani alocă 1 milion de euro pentru un nou concept de turism viticol

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...