Investiție de peste 30 milioane de euro în infrastructura din Făgăraș

Municipalitatea din Făgăraș a pregătit trei proiecte integrate prin care dorește să investească fonduri europene pentru asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport.

Valoarea totală cumulată a celor trei proiecte este de peste 135 milioane lei, din care primul proiect are o valoare totală de peste 43,8 milioane lei, prin care se vor moderniza peste 1,4 hectare de spații pietonale, precum și achiziționarea a 6 autobuze electrice și 75 de biciclete.

Proiectul prevede introducerea în transportul public local a 6 autobuze electrice de capacitate medie, triplarea numărului de oameni care folosesc transportul în comun, creșterea cu mai mult de 14% a numărului de bicicliști din oraș, datorită achiziției de biciclete și a realizării pistelor de biciclete în întreaga zonă vizată de proiect, dar și oferirea unei alternative optime pentru pietoni, prin modernizarea a mai mult de 14.400 mp de spații pietonale, precum și mai mult de 2.200 mp spații verzi aferente acestora.

Valoarea totală a proiectului este de 43.857.976,90 lei, din care peste 40,49 milioane lei (adică aproximativ 8,85 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, respectiv peste 3,4 milioane lei provenind din contribuția beneficiarului, la cheltuielile eligibile și neeligibile. Data limită pentru finalizarea proiectului este prevăzută la finele primului semestru al anului 2022.

Prin investiția propusă se vor derula lucrări de modernizare a trotuarelor din zona industrială a Municipiului Făgăraș, podul peste pârâul Berivoi va fi reparat, cu păstrarea clasei de încărcare, podul peste pârâul Racovița va fi refăcut și se vor amenaja piste pentru biciclete, cu lățimea de minim 1m.

Pe aceste zone se vor separa fluxul pietonal și cel rutier, fiind implementate sisteme de siguranță sau aliniamente de spațiu verde. Pistele de biciclete vor fi amplasate pe tronsoanele unde lățimea drumului o permite. Pentru stimularea folosirii mijloacelor alternative de transport se vor proiecta stații de închiriere biciclete, cu toate dotările necesare.

Prin acest proiect vor fi construite sau modernizate piste de biciclete în suprafață totală de peste 10.000 mp, unde vor exista 7 stații de închiriere, pentru cele 75 de biciclete disponibile în sistem bike-sharing.

În plus, stațiile de transport în comun vor fi refăcute și vor fi amplasate în alveole, doar prin excepție pe partea carosabilă. Unde există spațiu, se vor amenaja noi stații de transport în comun.

Proiectul prevede construirea sau reabilitarea a 10 stații de transport public, precum și achiziționarea de 6 noi autobuze electrice, de capacitate medie.

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...