Investiție de 10 milioane euro la Vimetco Extrusion, filială ALRO Slatina

Vimetco Extrusion, filiala ALRO responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de ultimă generație, ca urmare a unei investiții de 10 milioane euro.

Această nouă linie automată de extrudare pentru profile din aluminiu este a treia pentru Vimetco Extrusion și va crește capacitatea de producție pentru produsele din aluminiu cu valoare adăugată mare.

Întregul proces este automatizat, putând extruda profile până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 de metri/minut, având în același timp cel mai mic consum de gaz garantat de pe piață.

Mai multe, este dotat cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum și cu zone de răcire cu apă și aer operate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele.

Noua linie de extrudare va crește capacitatea de producție anuală a Vimetco Extrusion cu 11.000 de tone, atingând o capacitate anuală totală de 35.000 de tone până la sfârșitul anului 2022.

Vimetco Extrusion este fosta Întreprindere de Prelucrare a Aluminiului din Slatina, unitatea fiind preluată de ALRO în 2006.

ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare.

CITEȘTE ȘI: ALRO va investi 100 milioane dolari în creșterea eficienței energetice

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...