Investiție de 1 milion euro în platforma imobiliară Directimo

Directimo este o platformă pentru achiziții de locuințe noi, ce oferă acces gratuit la cele mai bune oferte pentru 300 de ansambluri rezidențiale din București.

Platforma reprezintă o evoluție a proiectelor MagazinulDeCase, website de tranzacții directe între cumpărători și vânzători, fără intermediari, și HomeFinders.

Practic, Directimo este un motor de căutare dedicat pieței rezidențiale noi, cu o bază de date proprie și tehnologie bazată pe inteligență artificială (AI).

În primele trei trimestre ale anului 2021, platforma a selectat peste 50.000 de oferte noi, pe segmentele superioare ale pieței: mediu, mediu-superior, premium și de lux din capitală.

Apartamentele calitative devin inaccesibile publicului larg

Din analiza Directimo aupra proprietăților listate în platformă se observă că apartamentele calitative devin inaccesibile publicului larg.

Doar pe segmentul mediu mai sunt disponibile unități cu două camere, care să se încadreze în limita plafonului de 5% TVA, respectiv 450.000 lei, fără a include locul de parcare.

Suprafața mediană utilă a acestor unități este de 53 mp, iar prețul median per unitate este de 89.000 EUR + TVA + loc de parcare.

Pe segmentul mediu superior, apartamentele cu două camere au o suprafață medie utilă de 54 mp, prețul median ajungând la nivelul de 111.600 EUR + TVA + loc de parcare.

În ceea ce privește segmentul premium, suprafața medie crește la 57 mp utili, iar prețul mediu per unitate ajunge la 148.000 EUR + TVA + loc de parcare. 

În segmentul de lux (zonele Primăverii, Capitale, Kiseleff și Aviatorilor), suprafețele mediane ajung la 81 mp utili pentru două camere.

Prețul unei astfel de locuințe a depășit pragul de 700.000 EUR + TVA + loc de parcare.

Conform platformei există un deficit semnificativ de studiouri duble cu suprafețe utile de 45 mp, apartamente de două camere de aproximativ 65 mp, și apartamente de patru camere, cu suprafețe de 80-90 mp utili, plus terase.

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...