Învață să întreții corect manichiura cu gel sau ojă semipermanentă – Descoperă secretele care garantează rezultate de succes

Din varii motive, nu mai apuci să treci pe la salon, ori preferi să economisești bani pentru diverse alte cheltuieli importante? Mâinile tale au nevoie de îngrijire permanentă pentru un aspect impecabil. Vestea excelentă este că, te poți ocupa singură de manichiură ca un veritabil profesionist, chiar din confortul casei tale. Descoperă care sunt pașii pentru mâini perfecte fără să ajungi la salon.

Manichiura cu oja semipermanentă sau cu gel? Întreținerea acasă se face în câțiva pași simpli

O manichiură genială poate fi întreținută corespunzător și poate oferi rezistență considerabilă, chiar dacă alegi să te ocupi personal de ea. Ai nevoie doar de câteva sfaturi de bază și de instrumente speciale pentru a-ți oferi singură rezultate demne de cel mai talentat nail artist.

  • Manichiura cu ojă semipermanentă

Folosește o pilă specială pentru eliminarea stratului de top coat și de culoare, până când rămâne doar baza ojei semipermanente.

Împachetarea cu acetonă. Ia câteva dischete demachiante, înmoaie-le în acetonă și așază-le pe fiecare unghie. Împachetează individual unghiile în folii de aluminiu și așteaptă 10-15 minute până când acetona își face efectul.

Eliminarea stratului de bază. Pentru acest pas folosește un bețișor de lemn. Dacă stratul de bază este încă fixat pe unghie, atunci repetă etapa anterioară. Când unghia este perfect curată, poți aplica oja pe care o preferi.

Aplicarea uleiului pentru cuticule. Pune câteva picături mici la baza unghiilor și masează cu mișcări ușoare cuticulele.

  • Manichiura cu gel

Îndepărtarea gelului de unghii se face prin pilirea stratului de top coat și de ojă, până în momentul în care dai de stratul de gel de bază. Dacă suprafața începe să se înfierbânte, acesta e semnul că ai ajuns la unghia naturală, deci a venit momentul să lași pila deoparte.

Uniformizarea gelului de bază se realizează cu ajutorul unui buffer sau a unei pile profesionale pentru unghii. Eliminarea completă a gelului de pe unghie se recomandă doar cu pila electrică. Folosirea pilei normale favorizează deteriorarea unghiei naturale.

Nu neglija importanța hidratării unghiilor și a cuticulelor. Folosește ulei pentru cuticule, aplicând picături mici la baza unghiei și masând apoi ușor cuticulele.

Întreținerea manichiurii acasă: ce recomandă specialiștii să nu facem

Fie că ai manichiură cu ojă semipermanentă, fie că este realizată cu gel, scurtarea unghiilor se face doar cu pila. Unghiera sau foarfecul presează unghia acoperită cu ojă sau gel, lucru care lezează sau despică unghia.

Dacă lași unghiile să crească prea mult, punctul de rezistență merge către vârf, unde se adună toată presiunea. Rezultatul? Vei experimenta senzații de durere în această zonă, ori unghia va fi predispusă ușor la rupere.

În concluzie, mâinile tale pot arăta excepțional chiar dacă te ocupi singură de ele. Folosește produse de calitate și aplică indicațiile de bază menționate în acest ghid simplu ori de câte ori, nu ai timp să ajungi la salon.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...