Internatul C.N. „Octavian Goga” Miercurea Ciuc, reabilitate prin fonduri UE

Contractul de finanțare nerambursabilă are o valoare totală de peste 3,10 milioane lei, din care 2,10 milioane lei reprezintă fondurile nerambursabile alocate prin Axa Prioritară 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 3.1B. Creșterea eficienței energetice și utilizarea unor surse regenerabile de energie pentru reducerea costurilor de întreținere a clădirii, reprezintă principalele investiții unde se vor cheltui fondurile alocate către primărie prin implementarea acestui proiect. 

Îmbunătățirea capacității de studiu datorată unor condiții de confort termic constant pe tot parcursul anului, dar și prin reducerea cheltuielilor de întreținere ale Colegiului, sunt beneficiile rezultate în cadrul acestui proiect, de care vor beneficia cei aproximativ 70 de elevi cazați în internat și părinții lor, personalul medical și administrativ, dar și administrația publică locală și cetățenii din municipiu. 

Proiectul ”Reabilitare Internatului la Colegiul Național Octavian Goga” estimat a se finaliza în octombrie 2019 și presupune instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice policristaline pe acoperișul clădirii școlii, în lucrări de reabilitare termică a clădirii, de reabilitare a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum, în instalarea unui sistem de ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, precum și a unor corpuri de iluminat pe baza de LED.

Creșterea consumului anual de energie finală din surse regenerabile, reducerea consumului anual specific de energie primară din surse neregenerabile și diminuarea emisiei de CO2 a clădirii, cu peste 30% față de consumul actual, reprezintă rezultatele ce vor fi atinse la finalizarea acestui proiect.

Celelalte proiecte deja contractate pentru reabilitarea termică și eficiența energetică a clădirilor din municipiu se derulează la Grădinițele ”Aranyalma”, ”Tulipan”, ”Cimbora” și la Școlile Gimnaziale ”Jozsef Attila”, ”Liviu Rebreanu” și ”Nagy Imre”.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...