Instanta a dat dreptate Profi in procesul cu Consiliul Concurentei

.

Curtea de Apel Bucuresti a redus la jumatate amenda aplicata magazinelor PROFI pentru o presupusa incalcare a legii concurentei, confirmand astfel ca decizia Consiliului Concurentei a fost nelegala. PROFI considera ca nu a incalcat nicio lege anticoncurentiala si va face recurs pentru a-si dovedi integral nevinovatia.

 

“Cu siguranta, Profi va formula recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie intrucat suntem ferm convinsi ca nu ne facem vinovati de nicio incalcare a Legii Concurentei”, a declarat Pawel Musial, Directorul General PROFI Rom Food.

 

“Activitatile PROFI sunt permanent menite sa ofere clientilor nostri calitate mai buna la acelasi pret, precum si alte beneficii. Plecand de la aceasta politica si dorind sa îmbunătăţim calitatea şi preţul produselor din raionul fructe şi legume, in 2009, PROFI a stabilit cu Interfruct o relatie care consideram ca a fost clar in avantajul clientilor nostri, fara sa aduca prejudicii tertilor.”

 

„Masura reducerii amenzii este una fireasca, menita sa echilibreze oarecum situatia, daca se ia in calcul ca prin decizia contestata s-a aplicat o amenda de aproximativ 3 milioane de Euro pentru o fapta pretins savarsita intr-un singur raion de fructe si legume dintr-un singur magazin al Profi si in doar 9 magazine Albinuta, incalcandu-se astfel in mod flagrant principiul proportionalitatii sanctiunii”, a afirmat Cristian Gavrilă de la firma de avocatura RTPR Allen Overy, care reprezinta interesele PROFI in acest caz.

 

Pentru a elimina orice suspiciune de incalcare a legii concurentei, Profi şi Albinuţa au incetatat contractele cu Interfruct inca din 2009.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...