Innovation Labs 2017, câștigătorii Hackathon Sibiu

Innovation Labs a organizat Hackathon Sibiu, la care au participat 25 de echipe, alcătuite din 60 de tineri, iar lista câștigătorilor cuprinde opt echipe.

EatYV – conectează persoanele ce iubesc gătitul cu cele ce apreciază o masă bună. Orice utilizator poate deveni chef, ceea ce presupune crearea de noi rețete sau chiar gatitul pentru alți utilizatori. Astfel, cei ce gătesc pot beneficia de aprecierea celor care vin să le încerce preparatele, în timp ce „clienții”, cealaltă categorie de persoane care utilizează aplicația, se bucură de experiența unei mese în oraș chiar la bucătari acasă, reducând totodată costurile pe care le presupune o astfel de ieșire.

OrthoSim – este o aplicație care permite simularea preoperatorie 3D, în locul apelării la intuiție. Soluția aduce împreună medicii, pacienții și furnizorii. Aceasta salvează timp, dat fiind că în prezent, o analiză durează în jur de 3-5 zile, iar folosirea aplicației ar reduce timpul la circa 30 de minute. De asemenea, soluția conduce la economii financiare și previne intervențiile inutile.

Platforma PatruPed – contactează toate domeniile îngrijirii unui animal domestic, prin aducerea împreună a stăpânilor, a veterinarilor, dar și a magazinelor dedicate animalelor, într-un mediu online prietenos. Aplicația facilitează comunicarea și între posesorii de animale, fiind, de asemenea, foarte eficientă în cazul apariției unor urgențe.

BuyPal – oferă cliențior oportunitatea de a a găsi rapid și ușor produsul căutat, folosind o metodă inovatoare: un robot inteligent, care, pe baza recunoașterii vocale, identifică nevoile clientului și gasește soluții adecvate la problemele acestuia. Accesul la această aplicație se va face pe baza unui abonament, iar costurile vor fi proporționale cu numarul de conversații avute cu ChatBot-ul.

Building Maps – este un „indoor GPS”, care arată cea mai scurtă cale pentru a ajunge la destinație/biroul dorit, în interiorul clădirilor, în urma scanării unui QR code la intrare. BuildingMaps este destinată clădirilor complexe precum și evenimentelor de amploare, precum festivaluri și convenții.

Caut-expert.ro este prima platformă românească online de intermediere de servicii. Aceasta va permite de acum tuturor freelancerilor care o acesează să aplice pentru diverse joburi oferite de către angajatori, aceștia din urmă având posibilitatea de a selecta unul din aplicanții jobului (conform preferințelor sau pe baza recenziilor și a ratingurilor obținute de freelanceri din experiențele anterioare de muncă).

Smart Travel își propune să digitalizeze agențiile clasice și să integreze toate platformele existente în prezent într-una singură. Astfel, timpul necesar planificării unei călătorii se reduce de la circa 3 ore la aproximativ 10-15 minute, în funcție de rapiditatea utilizatorului. Smart Travel face propuneri de rezervare, pe baza preferințelor din trecut ale utilizatorului, apelând și la informațiile colectate de pe rețelele de socializare.

T4 reprezintă un Asistent Virtual care preia comenzi noi, vocale. De exemplu, dacă brutăria din vecinătate preia comenzi online, putem să-i cerem asistentului virtual să plaseze o comandă de livrare de patiserie la noi acasă. T4 este un companion inteligent pentru sporirea confortului în realizarea sarcinilor zilnice și a rutinelor domestice.

Echipele câștigătoare vor intra într-o perioadă de pregătiri timp de trei luni, după care în 24 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului, din toate orașele, își vor prezenta prototipurilor.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...