Innovation Labs 2017, câștigătorii Hackathon Iași

Innovation Labs a organizat Hackathon Iași, în cadrul Facultății de Informatică, iar lista câștigătorilor cuprinde nouă echipe.

KiloFood oferă o soluție online de comandă a meniului zilnic, în funcție de regimul alimentar dorit. Pentru cei ce doresc să slăbească sau pentru cei ce vor să-și sporească masa musculară, o masă gustoasă va fi la un click distanță. Soluția se adresează în special angajaților din companii în căutarea unei mese sănătoase. Clienții pot primi recomandări de nutriție și pot comanda mâncare gătită special pentru obiectivele lor nutriționale.

La fiecare trecere prin supermarket pierdem în medie 7 minute așteptând la coadă și punând bunurile din coș pe bandă, pentru a fi scanate. InstantScanning economisește timp realizând o scanare automată a bunurilor, chiar când sunt puse în coș, prin intermediul unei porți situate la ieșirea din zona cu produse. Soluția se adresează inclusiv persoanelor care nu doresc instalarea unei aplicații mobile dedicate, clienții vizați constând în supermarketurile mici și mijlocii.

Hydra System oferă un produs de securizare și personalizare a accesului în clădiri, printr-un dispozitiv tip security box ce se conectează la rețeaua de camere existente. Soluția utilizează recunoașterea facială, notificând proprietarii în cazul accesului neautorizat și permițând opțiuni tip smart home privind iluminatul, muzica ambientală etc. Astfel, proprietarii își sporesc atât securitatea cât și confortul locuirii.

ART oferă companiilor o soluție de tranziție la o arhitectură de cloud personală. ART permite rezolvarea problemelor legate de arhitecturi de cloud complicate și dificil de administrat, adăugând o platformă proprie peste infrastructura existentă deja în companie. Soluția oferă managementul aplicațiilor, monitorizare, insight și analytics privind serviciile oferite, oferind o abordare non-technică astfel încât orice echipă din compania client să poată folosi platforma. Potențialii clienți se referă la companiile specializate în outsourcing și cele interesate de un upgrade al arhitecturii cloud.

Lase’n’Play propune o soluție inovativă completă pentru o arenă de LaserTag, adesându-se atât companiilor cât și celor care doresc o arenă de LaserTag la ei acasă. Soluția lor oferă un sistem centralizat de analiză a rezultatelor jocului bazat pe laser, afișând scorurile în timp real și arhivând istoricul competițiilor, oferind jucătorilor și intervenții noi tip grenadă sau bombă ce trebuie să fie dezamorsate.

Cum pot afla șoferii locurile libere de parcare în Iași? Valet oferă o soluție de identificare și centralizare a locurilor disponibile în parcări interioare, pe baza unui sistem de camere de luat vederi ce poate consta chiar în sistemul de supraveghere video existent, adesându-se în special centrelor comerciale de tip mall. Aplicația află locurile disponibile prin recunoașterea imaginilor, notificând șoferii în timp real de disponbilitatea locurilor și ajutând navigarea rapidă, sporind satisfacția clienților.

DeafBot propune un sistem de traducere bidirecțională în timp real din limbajul verbal în limbajul mimico-gestual. Soluția oferă o aplicație web și mobilă ce permite persoanelor surdo-mute să comunice în timp real în contexte diverse – precum interacțiuni cu companiile, în intervenții de urgență și inclusiv în școlile publice.

Watch Smart oferă o soluție de monitorizare și intervenție de la distanță în camera bebelușului, integrând un sistem de senzori de temperatură, posibilitatea de a legăna pătuțul bebelusului și un sistem de comunicare, incluzând luminițe, muzică și voce. Părinții pot avea astfel o supravegere continuă printr-o aplicație securizată a camerei micuților, eliberându-și timp și pentru activități în alte spații.

Werit propune un consilier vestimentar digital, ce sugereaza clienților combinații între articole de îmbrăcăminte selectate dintr-o varietate de magazine online. Utilizatorii își creează un profil ce este continuu nuanțat prin algoritmi de machine learning, permițând Werit sa genereze combinații inteligente pe gustul cumpărătorilor, eficientizând selecția și cumpărarea online, și lărgind spectrul opțiunilor vestimentare.

Echipele câștigătoare vor intra într-o perioadă de pregătiri timp de trei luni, după care în 24 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului, din toate orașele, își vor prezenta prototipurilor.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...