Innova Capital preia pachetul majoritar de acțiuni al grupului Netopia

Grupul Netopia, jucător pe piața plăților online din România, anunță vânzarea pachetului majoritar de acțiuni către Innova Capital, un fond de investiții private equity din Europa Centrală și de Est.

Netopia oferă în prezent soluții diversificate de plăți electronice și alte servicii conexe pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianți, majoritatea din sectorul IMM-urilor.

Prin intermediul platformei de payments sunt procesate anual  25% din tranzacțiile online cu carduri de pe piață locală, iar aplicația mobilPay Wallet este primul portofel digital multifuncțional din România.

Pe lângă soluțiile de plată, Netopia se află în topul serviciilor de mesagerie SMS. Prin intermediul platformei Web2SMS, peste 10 milioane de români au recepționat comunicări prin SMS de la diverse companii.

După cum este uzual în astfel de tranzacții, finalizarea acesteia se va realiza după obținerea aprobărilor din partea autorităților relevante.

Achiziția pachetului majoritar de acțiuni al grupului Netopia este prima tranzacție realizată de fondul Innova/7. Prima etapă de ridicare de fonduri de către Innova/7 a fost finalizată în august 2022 cu un rezultat de peste 220 de milioane de euro.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Netopia Payments a lansat platforma mobilPay Delivery

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...