Inginer, contabil și șofer, cele mai căutate locuri de muncă în 2022

Alte poziții foarte dorite au fost cele de manager, economist ori specialist în resurse umane

Cu 58.000 de căutări pe eJobs, joburile de inginer au fost cele mai căutate anul acesta, vârfurile de categorie fiind inginerii constructori, inginerii mecanici și inginerii de instalații.

Contabilii ocupă locul secund în același clasament, cumulând 39.000 de căutări pe platforma eJobs.ro. Urmează șoferii pentru care sunt raportate peste 33.000 de interogări ale candidaților.

Alte poziții care au generat peste 10.000 de căutări în parte au fost cele de manager, economist ori specialist în resurse umane. Lor li se alătură și cuvinte cheie care indică interesul pentru anumite domenii precum resurse umane, call center sau vânzări.

Finalul acestui an arată, totuși, o scădere a interesului pentru joburile de inginer și pentru cele part time și remote, dar marchează, în schimb, creșteri pentru contabili, șoferi și economiști.

Potrivit datelor Salario, salariul mediu net al celor care lucrează în inginerie este 4.500 lei, 3.900 lei pentru angajații din contabilitate și 3.500 lei pentru cei din transporturi / distribuție. Tot pentru aceleași domenii, angajatorii au postat anul acesta peste 100.000 de joburi.

CITEȘTE ȘI: eJobs a atins în octombrie 2020 cel mai mare număr de aplicări din ultimii 21 de ani

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...