All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 26 noiembrie | 2020
1.1 C
București

ING Bank, venituri de peste 1 miliard lei. Creștere cu 4%

Veniturile totale ale ING Bank au înregistrat o creștere de 4% în prima jumătate a anului și au ajuns la 1,05 de miliarde de lei.

Profitul brut a scăzut cu 18% comparativ cu anul trecut, la 369 de milioane de lei, în timp ce profitul net s-a redus cu 17%, ajungând la 320 de milioane de lei.

Portofoliul de credite ING Bank a ajuns la valoarea totală de 27,9 de miliarde de lei, o creștere de 2%. Creditarea pentru persoane fizice a crescut mai rapid decât în cazul companiilor și are o pondere de 61% din întregul portofoliu.

Depozitele au ajuns la o valoare totală de 41 de miliarde de lei, înregistrând o majorare de 24%. Peste 36% dintre clienții ING persoane fizice au un cont de economii.

- PUBLICITATE -

Costurile operaționale au fost în creștere cu 6% față de anul trecut, ajungând la 479 de milioane de lei, în special ca urmare a creșterii numărului de salariați și a fondului de salarii.

Costurile cu provizioanele au crescut în acest semestrul cu 94%, la 200 de milioane de lei. Rata creditelor neperformante a rămas la un nivel de 4%.

- PUBLICITATE -