ING Expo Business Park
ING Expo Business Park, București

Aproape 2000 de angajați ai ING Bank s-au mutat în noul sediu central al băncii (în centrul Expo Business Park, aflat pe strada Aviator Popișteanu, nr. 54 A, sector 1), cu o suprafață de 18.000 de metri pătrați.

Odată cu aniversarea a 25 ani în România, ING Bank marchează și inaugurarea oficială a noului sediu, al patrulea din istoria băncii.

Față de sediul anterior unde existau trei tipuri de spații (birouri, săli de meeting și chicinete), noul sediu aduce nouă tipuri de spații și o nouă organizare, conform politicilor de lucru Agile și a celor dezvoltate de ING Bank la nivel mondial. Astfel, cele nouă etaje cuprind spații de birouri, zone de colaborare, de concentrare și de relaxare.

Potrivit modului de lucru de tip Agile, spațiile de lucru sunt flexibile, iar angajații au posibilitatea de a-și alege locul în care doresc să lucreze în funcție de activitatea desfășurată, dar și de ora la care ajung la birou. Angajații pot alege când doresc să își înceapă programul de lucru, între 7:30 și 10:30, precum și să lucreze de acasă sau din alt spațiu în care se simt productivi.

Spațiile individuale sau birourile „flexibile” sunt în număr de 1346, mai puține decât numărul actual de angajați luând în calcul fluxul zilnic influențat de concedii sau zile de lucru „remote” (din afara biroului). Pe parcursul anului 2019, aproximativ 40% dintre angajati și-au luat cel puțin o zi de lucru de acasă.

203 zone dedicate concentrării

În noul sediu, sunt 203 zone destinate concentrării (cu zgomot de fundal redus) marcate prin canapele sau piese de mobilier izolante, inclusiv clasicele cubicles. Spațiile de colaborare le includ pe cele formale (săli de ședințe), în număr de 92, și pe cele informale (deschise, situate în centrul fiecărui etaj, cu fotolii și canapele), 180.

Zonele de relaxare (cu fotolii de masaj, mese de ping-pong, biliard, fussball, coș de baschet, bandă de alergat) sunt situate pe fiecare etaj în zona de chicinetă.  De asemenea, sediul are 2735 de plante și pereți cu mușchi decorativi, totalizând 66 de metri pătrați. Zona de parcare este optimizată cu tehnologie de recunoaștere automată a vehiculelor, stații de încărcare pentru mașinile electrice și rasteluri pentru biciclete.

Noul sediu aduce și două noi tipuri de spații pentru ING: un spațiu de lucru comun și o sală de evenimente. La parterul clădirii se află un spațiu de lucru comun în care poate veni oricine, și din afara mediului ING, pentru a lucra în liniște.

Communication HUB este o sală modernă, cu mobilier modular, ce acomodează aproximativ 80 de persoane la evenimente dedicate angajaților sau clienților ING, dar și evenimente cu organizatori externi.

Clădirea a fost proiectată pentru a îndeplini cerințele sistemelui de evaluare BREEAM (este certificată BREEAM Excellent), integrând principiile de dezvoltare sustenabilă în ceea ce privește consumul de energie, de apă, poluare și gestionarea deșeurilor. BREEAM este una dintre cele mai cuprinzătoare metode de evaluare a performanței ecologice a unei clădiri, recunoscută la nivel internațional. Eficiența energetică a clădirii este A+.

Sistemul inteligent de gestiune tehnică și control al clădirii (BMS) este complet automatizat și integrează si monitorizează toate sistemele. Este asigurat un nivel redus de emisii de dioxid de carbon, semnificativ sub limitele impuse de normele de pe piață. Sediul folosește soluțiile inteligente de iluminat cu tehnologie LED, potrivit standardelor europene, cu detectori de mișcare în zone ocupate temporar, pentru eficientizarea consumului de energie electrică și materiale pentru izolare fonică.