ING Bank lansează creditul ipotecar cu șapte ani de rată fixă

Începând din luna decembrie, ING Bank lansează un nou produs, ING Ipotecar 7Fix, credit cu ipotecă și dobândă fixă în primii șapte ani. Acest lucru înseamnă pentru clienți protecție împotriva fluctuațiilor ratelor dobânzii și control asupra ratei lunare, care în primii șapte ani rămâne neschimbată.

Ulterior perioadei de dobândă fixă, dobânda este variabilă, formată din indicele de referință IRCC și o marjă fixă. 

Aprobarea financiară a produsului se obține pe loc, cursul de schimb valutar este preferențial, iar dobânda este redusă în cazul în care clientul optează și pentru asigurare de viață.

Ulterior acordării creditului ipotecar, clienții pot vizualiza detaliile creditului, descărca graficul de rambursare și efectua oricând și oricât doresc rambursări din suma acordată direct în aplicația de internet banking ING Home’Bank.

Cine are credit ipotecar la ING

În ceea ce privește profilul clientului ING care are un credit ipotecar, 30% au vârsta sub 31 de ani. Doi din cinci câștigă peste 3.500 de lei pe lună, iar 71% dintre clienți sunt absolvenți de facultate. O treime din ei locuiesc cu părinții și 17% plătesc chirie. 82% din creditele ipotecare sunt utilizate pentru achiziția unui apartament. 

Cât despre volumul creditelor oferite de ING, acesta a crescut cu 9% comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut, la 26.9 miliarde lei, în timp ce cota de piață a ajuns la 10% la finalul lui septembrie.

Portofoliul este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clienților persoane fizice. La o analiză a creditelor nou contractate de persoane fizice, aproape 1 din 5 sunt oferite de ING. Portofoliul continuă să fie unul sănătos, cu o rată a creditelor neperformante de 3,4% din totalul volumelor de credite acordate.

Info Box creditul ING Ipotecar 7Fix

  • Comision analiză dosar: 900 lei;
  • Dobânda fixă în primii șapte ani este 5,79% pe an, urmată de o dobândă variabilă trimestrial de 5.79% pe an formată din marja fixă de 3,13% + indice IRCC de 2,66% (valoare valabilă pentru luna decembrie 2019). 
  • Rată lunară: 1.172,23 lei;
  • Prima rată de asigurare: 58,92 lei;
  • Suma totală de rambursat: 447.324,14 lei.
- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...