ING Bank continuă finanțările în cadrul programului IMM Invest

În urma publicării normelor de implementare ale IMM Invest pentru 2021, ING Bank anunță că va continua să acorde finanțări în cadrul programului.

În 2020, ING a primit 7.500 de cereri și a aprobat împrumuturi de peste un miliard de lei. Anul acesta, ING are alocat până acum un plafon de 1,1 miliarde de lei în cadrul programului.

Dintre companiile finanțate anul trecut, aproape jumătate sunt microîntreprinderi (până în nouă salariați), urmate de întreprinderi mici (până în 50 de salariați) și întreprinderile mijlocii (până în 250 de salariați).

54% din fonduri au fost alocate întreprinderilor mici, urmate de microîntreprinderi (29%) și întreprinderi mijlocii (17%).

Microîntreprinderile au solicitat, în medie, aproximativ 370.000 de lei, întreprinderile mici au solicitat aproximativ 750.000 de lei, iar întreprinderile mijlocii 1.800.000 de lei.

Totodată, pe parcursul ultimelor trei luni din 2020, timpul de aprobare la FNGCIMM s-a îmbunătățit considerabil, ajungând la un timp mediu de sub 10 zile calendaristice.

Conform datelor companiilor finanțate de către ING Bank România în cadrul IMM Invest în 2020, județele cu cea mai mare absorbție de fonduri sunt București, Argeș și Sibiu.

Împreună, acestea echivalează cu aproximativ 30% din valoarea totală a creditelor acordate.

Cum se obține un credit IMM Invest

Pașii necesari pentru obținerea unui credit prin IMM Invest și condițiile de acceptare rămân aceleași ca și anul trecut.

În schimb, se modifică perioada de timp pentru verificările necesare și intră noi categorii de companii și industrii.

Astfel, programul se adresează acum și întreprinderilor cu capitalizare de piață medie: 250-500 angajați și cifră de afaceri mai mică de 100 milioane euro sau un bilanț anual care nu depășește 86 milioane de euro.  

Valoarea cumulată a creditelor acordate unei astfel de întreprinderi nu poate depăși 10 milioane de lei.

Pentru capital de lucru se acordă maximum cinci milioane de lei și pentru investiții maximum 10 milioane de lei.

De asemenea, au fost adăugate noi industrii pe lista celor eligibile pentru finanțare în program, de exemplu producția de băuturi alcoolice.

Pentru anul 2021, plafonul total al garanțiilor ce pot fi acordate în cadrul programului IMM Invest este în valoare de 15 miliarde lei.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...