Inflația a „distrus” capacitatea de a economisi a aproape jumătate dintre români

Peste 70% dintre oameni cheltuiesc mai mult din venitul lor pe alimente, cumpărături zilnice și energie decât în urmă cu cinci ani

Un procent 48% dintre români nu își mai permit să economisească din cauza inflației, și doar 11% pun mai mulți bani deoparte pentru a face față unui viitor mai scump, arată un studiu ING Bank.

În plus, din cauza creșterii prețurilor, 29% dintre români economisesc mai puțin în conturi sau nu mai economisesc deloc, iar un sfert dintre ei și-au schimbat modul în care strâng sau investesc banii.

Ca rezultat, 58% dintre cei chestionați spun că investesc foarte rar sau deloc în acțiuni / obligațiuni / fonduri mutuale, dar și în proprietăți imobiliare sau obiecte de valoare.

Românii cheltuiesc mai mulți bani din cauza inflației

Peste 70% dintre români cheltuiesc mai mult din venitul lor pe alimente, cumpărături zilnice și energie decât în urmă cu cinci ani, iar peste 65% se așteaptă să continue să facă acest lucru și peste cinci ani.

Pentru a putea face față inflației, 50% spun că au redus cheltuielile pentru articole vestimentare, dar și pentru resturante/baruri, în timp ce 48% alocă un buget mai mic pentru călătorii.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Trei din zece români reușesc să economisească bani în fiecare lună

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...