Înființarea unui hotel: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

Deschiderea unui hotel poate părea un vis frumos, iar pentru unele persoane, cu spirit antreprenorial, acest vis poate deveni realitate.

Dacă ai lucrat în domeniul hotelier și îți dorești să îți deschizi propriul tău business în această industrie, iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul, pentru ca afacerea ta să se bucure de succes!

Alege o zonă turistică

Dacă îți dorești un business profitabil în domeniul hotelier, atunci ar trebui să alegi o zonă des frecventată de turiști. Astfel, vei avea siguranța că hotelul ta va fi mereu ocupat de oaspeți și nu va trebui să investești foarte mult în promovare.

Fie că ai în vedere o construcție de la zero sau fie că vrei să renovezi o clădire deja existentă, vei avea nevoie de un certificat de la primărie. În cazul în care vrei să construiești hotelul de la zero, încearcă să alegi o zonă cu o priveliște interesantă, care să îi atragă pe turiști. Însă, trebuie să ții cont de faptul că terenurile aflate pe malul mării sau în apropiere de pârtii sunt întotdeauna mai scumpe.

Amenajează-ți hotelul într-un stil original

Pentru a atrage mai mulți clienți, îți poți decora hotelul într-un stil original. De exemplu, dacă este vorba de un hotel de la malul mării, poți alege să îl amenajezi într-un stil grecesc, inspirându-te din arhitectura grecească, întâlnită pe insule.

Cu nuanțe de alb și albastru, și cu multe flori colorate, hotelul tău va părea desprins dintr-o poveste, iar turiștii vor fi încântați cu siguranță de întregul design. În schimb, dacă este vorba de un hotel dintr-o zonă montană, poți opta pentru o amenajare în stil rustic, sau chiar în stil gotic, dacă vrei să transformi întreaga atmosferă în cea specifică unui castel.

Pune accent pe curățenie

Curățenia este un factor extrem de important în industria hotelieră. Oaspeții vor ține mereu cont de igiena locului în care sunt cazați, așa că trebuie să te asiguri că regulile de curățenie sunt respectate de către toți angajații.

Tocmai de aceea, ar trebui să le pui la dispoziție angajaților, produse profesionale pentru curățenie în industria HoReCa, pe care să le poată folosi zi de zi, pentru igienizarea unității de cazare. De asemenea, trebuie să te asiguri că aceștia respectă un anumit orar de curățenie, în funcție de capacitatea de ocupare a camerelor.

Apelează la investitori

Dacă nu ai resursele necesare pentru a-ți deschide un hotel, poți apela oricând la investitori, care te pot ajuta cu o finanțare, astfel încât să îți poți îndeplini visul.

De asemenea, poți căuta diverși parteneri de afaceri, pentru diferite colaborări, în cazul în care vrei să îți extinzi business-ul și vrei să îți deschizi și un restaurant sau un centru spa. Dar, înainte de a căuta investitori, trebuie să te asiguri că proiectul tău este fezabil, astfel încât, oamenii de afaceri să fie atrași de ideea ta.

Angajează profesioniști

Atunci când oferi servicii de calitate, clienții sunt întotdeauna mulțumiți. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că angajații tăi sunt profesioniști și că depun toate eforturile pentru ca oaspeții să aibă parte de o experiență cât mai plăcută la hotel.

Ar fi ideal să angajezi oameni care au experiență în domeniul hotelier și care sunt pasionați de această industrie. Turiștii sunt atenți întotdeauna la modul în care sunt primiți și la cum arată camerele lor. Așa că cel mai bine ar fi să alegi oameni profesioniști, care își doresc să te ajute la creșterea business-ului.

Acestea sunt doar câteva aspecte de care trebuie să ții cont, dacă îți dorești să îți deschizi un hotel. Însă, înainte de a începe un business într-un astfel de domeniu, ar fi indicat să discuți cu cineva care are experiență în această industrie.

Apoi, alege un personal calificat, care să respecte regulile de curățenie, și care să ofere servicii de calitate clienților tăi. Și nu uita de strategia de marketing, care este extrem de importantă pentru creșterea numărului de oaspeți.

- publicitate -

trebuie să citești