Infiintarea unei firme in Germania si cum sa profiti de puterea de cumparare

Germania s-a remarcat de-a lungul istoriei prin puterea de a-si reveni rapid dupa perioade de crize. Masurile luate de stat in 2009 dupa marea recesiun economica sunt model de urmat pentru celelalte state ale lumii. Specialistii financiari si economici apreciaza ca economia Germaniei se va reface foarte repede si dupa pandemia de Coronavirus. Analistii sunt de parere ca programul Kurzarbeit  care s-a dovedit a fi eficient un urma cu un deceniu va fi la fel de valoros si in aceasta criza, ajutandu-i pe antreprenori sa faca fata provocarilor actuale. 

Ce este Kurzarbeit?

Practic Kurzarbeit  este un plan de creat de specialistii nemti sa ii ajute pe antreprenorii care nu mai au acelasi volum de munca sa supravietuiasca, ba chiar sa evolueze in conditiile globale actuale. Practic prin acest program antreprenorii care nu mai pot lucra la aceiasi capacitate ca inainte de pandemie sunt subventionati de stat, astfel ca afacerea pe care o deruleaza nu este afectata din pricina lipsei de lichiditati. Statul german a preferat aceasta solutie in detrimentul somajului, si experienta anterioara a demonstrat eficienta. 

Modelul aduce mai putine pierderi pentru toata partile implicate, antreprenorii nu isi pierd afacerile si nu sunt nevoiti sa concedieze angajati valoros, chiar si in conditiile in care volumul de comenzi scade. Ajutorul pe care il asigura statul se reintoarce rapid, incasand taxe in continuare. Un alt aspect apreciat de specialisti economici este legat de volumul redus de ajutoare sociale si somaj platiti in aceasta tara. 

Avantajele dezvoltarii unei afaceri in germania

Programul scurt de munca este accesibil tuturor companiilor existente care activeaza deja pe piata germana, sustinand companiile si angajatii. Planul are ca scop pastrarea locurilor de munca chiar si in conditiile in care rulajele si comenzile nu sunt la fel de mari, astfel puterea de cumparare nu va scadea drastic. Din acest parteneriat castiga toti antreprenorii, atat cei care desfasoara activitati economice, cat si cei care opteaza pentru infiintare firma germana ce se lanseaza in acest context dificil. Avantajele sustinerii puterii de cumparare sunt vizibile in special in urma infiintarii unei firme noi in Germania care reusesc sa gaseasca clienti solventi.

Dezvoltand un business sau optand pentru deschidere firma in Germania intr-un mediu solid cu reguli bine cunoscute de toti participantii, intr-o piata cu putere de cumparare ridicata nu faci decat sa cresti, chiar si in perioada de criza. Este clar ca cresterile economice, nu pot fi foarte mari, in special in perioada de recesiune mondiala, insa acestea vor solide si constante. Eventual vei putea gasi parteneri durabili, stabili care iti vor permite sa te dezvolti sustenabil dupa aceasta perioada dificila. 

In final este important sa retii ca un business realizat intr-un mediu cu reguli sigure, solide este un unul care va creste. Daca ai o idee sanatoasa, o poti transforma intr-o afacere de succes fiind partener intr-un proiect cu eficienta dovedita. 

Pentru mai multe informatii acceseaza pagina GmbH-UG.com.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...