Industria locală de jocuri video, cea mai mare creștere de la an la an din istorie, în 2022

Se reconfirmă și tendința pozitivă a evoluției numărului de angajați din industria creativă, în studiourile românești lucrând în prezent în jur de 6.800 de oameni

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească susținut, raportând în 2022 o cifră de afaceri de 332 milioane de dolari, bazată pe cea mai mare creștere înregistrată de la an la an din 2014 încoace.

Cifra reprezintă o creștere de peste 25% față de anul precedent și este de peste 3 ori mai mare decât cea înregistrată în 2014, arată datele RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România).

Această creștere va continua și în 2023, 68% din cele 222 studiouri active în România reconfirmând continuarea angajărilor și în anul curent, 26% din studiouri fiind deschise și la ideea de a derula programe de internship.

În jur de 60% din totalul noilor angajări din acest an au fost pentru poziții de junior. Formatul de muncă hibrid este preferat de 42% dintre firme, doar 21% optând pentru modelul de muncă de la birou.

Cele mai importante 10 companii românești în 2022 după cifra de afaceri sunt Electronic Arts, Ubisoft, Amber Studio, Gameloft, Green Horse Games, Playtika, Quantic Lab, Super Hippo Games/Nutaku, eRepublik și Whyttest.

Ce jocuri au lansat studiourile românești anul trecut

Anul trecut a crescut și numărul de jocuri dezvoltate cu participarea studiourilor din România. Printre cele mai notabile jocuri se numără FIFA 23 (Electronic Arts Romania) și Metal Hellsinger (Funcom Romania).

Totodată, Assassin’s Creed Mirage (Ubisoft Romania) și EA Sports FC 24 (Electronic Arts Romania) erau în dezvolare în 2022 și au fost lansate în această toamnă.

Jocurile dezvoltate de studiourile independente românești care s-au bucurat de succes internațional sunt Trinity Fusion (Angry Mob Games), Wild Things: Animal Adventures (Amber Studio), Bear and Breakfast (Gummy Cat) și Last Days of Lazarus (Darkania Works, GrimTalin).

CITEȘTE ȘI: Industria locală de dezvoltare jocuri video a ajuns la 188,5 milioane dolari

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...