Industria jocurilor de noroc are 45.000 de angajați în România

Sectorul jocurilor de noroc, care reunește operatorii de pariuri sportive, de slot-machines, Loteria Română sau cazinourile, asigură 45.000 de locuri de muncă și este un important plătitor de salarii, taxe și impozite, cu taxe directe și indirecte de 600 milioane euro plătite anual la bugetul de stat și un grad de colectare de peste 99%.

În România, jocurile de noroc reprezintă o activitate de divertisment legală, riguros reglementată, fiind, în acest sens, de multe ori oferită drept exemplu pozitiv pe plan european, arată patronatele din industrie.

Decizia Guvernului de a permite redeschiderea spațiilor care găzduiesc activități de jocuri de noroc a fost luată în urma unor ample analize ale Guvernului României și ale specialiștilor în sănătate, evaluări care au indicat faptul că reluarea acestei activități reprezintă un risc epidemiologic scăzut.

În paralel, asemenea altor industrii responsabile, sectorul jocurilor de noroc a pregătit din timp redeschiderea spațiilor destinate jocurilor de noroc, luându-și măsuri speciale de protejare a angajaților și a clienților.

Măsuri de siguranță sanitară

Împreună cu Institutul Național pentru Sănătate Publică, a fost convenit un set de măsuri care au fost deja implementate în locațiile de joc și au în vedere, în cel mai responsabil mod cu putință, siguranța și sănătatea jucătorilor și a angajaților.

Printre aceste măsuri se numără punerea la dispoziție a materialelor sanitare de protecție (măști, mănuși), reorganizarea spațiilor de joc în vederea păstrării distanței sociale, asigurarea ventilației corespunzătoare și aerisirea periodică a locațiilor, dezinfectarea de către fiecare angajat a obiectelor din zona de lucru alocată, permiterea accesului clienților doar cu măști de protecție, precum și obligativitatea dezinfectării mâinilor după contactul cu zone cu atingere frecventă.

Și alte state europene au dispus deja redeschiderea spațiilor destinate jocurilor de noroc, printre care Austria, Germania, Franța, Bulgaria, Letonia, Cipru sau Elveția.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...