Industria aeriană va pierde 48 de miliarde dolari anul acesta

Potrivit XTB, industria aeriană va pierde 48 de miliarde de dolari anul acesta, după ce a pierdut 126 de miliarde de dolari în 2020.

Conform companiilor aeriene, călătoriile de afaceri rămân cu 70% sub nivelurile pre-pandemice, acest segment având o pondere importantă pentru veniturile lor.

Totuși, la nivelul transportatorilor din SUA precum American și United Airlines, s-a observat o accelerare a ratei rezervărilor pentru călătoriile de afaceri în ultimele săptămâni.

Pe de altă parte, conform companiei de consultanță McKinsey, călătoriile de agrement tind să se recupereze mai repede decât călătoriile de afaceri după o recesiune.

Recuperarea călătoriilor în scop turistic este așteptată să atingă anul acesta 40% din nivelurile din 2019 la nivel global și să revină la 90% din nivelurile pre-pandemice până în 2022.

Călătoriile de afaceri sunt prognozate să atingă doar 30% din nivelurile pre-pandemice până la sfârșitul anului și 67% până în 2022.

Estimările McKinsey sale vizează că până în 2024, călătoriile de afaceri vor atinge 80% din nivelurile din 2019.

Astfel, deplasarea aeriană globală va atinge 35% din nivelurile pre-pandemice până la sfârșitul anului, în timp ce cererea va crește la 80% din nivelurile pre-pandemice până în 2022.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...