Începe producția de oțel-beton la fostul combinat COS Târgoviște

Pentru relansarea activității combinatului, Beltrame a recrutat până în prezent aproape 300 de angajați, o parte dintre aceștia fiind foști angajați ai COS Târgoviște

AFV Beltrame Group a demarat procesul de recrutare de personal, modernizare a combinatului și a început producția de oțel-beton la Târgoviște. Pentru relansarea activității combinatului, Beltrame a recrutat până în prezent aproape 300 de angajați, o parte dintre aceștia fiind foști angajați ai COS Târgoviște, iar până la final de iulie va ajunge la 450 angajați.

Într-o primă fază, vor ieși de pe porțile combinatului, redenumit Donalam Târgoviște, circa 10.000 tone de oțel-beton/ lună, iar în 2023 capacitatea de producție va crește la circa 30.000 tone/lună.

Astfel, fabrica va asigura României circa jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, care este în jur de 600.000 – 700.000 de tone anual. În prezent, importăm în totalitate acest material din alte țări, în special Bulgaria sau Turcia.

Investiții masive în următorii ani și o nouă fabrică „verde”

În următorii 5 ani italienii vor investi aproximativ 100 milioane euro în modernizarea utilajelor, iar 80% din buget va fi alocat achiziției de tehnologii care permit reducerea emisiilor de carbon și creșterea eficienței energetice.

Până în al cincilea an al investiției, vor fi generate aproximativ 1.000 de locuri de muncă pe plan local.

Beltrame se află în faza finală de autorizare a unei fabrici verzi de oțel-beton și sârmă laminată, care va fi construită tot pe amplasamentul de la Târgoviște. Noua oțelărie va fi cea mai avansată din lume din punct de vedere tehnologic și va avea cel mai redus nivel de emisii de gaze cu efect de seră din industrie.

Proiectul include și construirea unui parc fotovoltaic, cu putere instalată de 100 – 120 MW și dotat cu sistem de stocare a energiei, care va alimenta unitățile de producție.

Odată cu finalizarea acestei fabrici verzi, preconizată în 2024, capacitatea totală de producție a Donalam Târgoviște va fi de aproximativ 700.000 – 800.000 tone de oțel-beton și sârmă laminată anual.

Pentru 2022, grupul Beltrame estimează o cifră de afaceri de circa 140 milioane euro în România, un nivel similar cu cel din 2021. 

CITEȘTE ȘI: 40% din apartamentele Class Park Târgoviște, cumpărate de români din diaspora

- publicitate -