Încep concediile! Cererile pentru cazare au crescut de până la patru ori

Românii care preferă să își petreacă concediul în țară se pregătesc de începerea sezonului estival și își programează vacanța, iar solicitările pentru unitățile de cazare au crescut de până la patru ori față de restul anului pe platforma OLX.

Vacanțele pe litoral sunt în continuare cele mai populare alegeri pentru români, atât din punct de vedere al stațiunilor de interes, cât și al facilităților căutate.

Anul trecut, cele mai populare stațiuni în perioada iunie-septembrie au fost Eforie cu 134.054 de solicitări, Constanța cu 81.660 de solicitări, Mangalia cu 38.239 de solicitări sau Năvodari cu 33.572 solicitări.      

Pe de altă parte, cei mai mulți turiști care au mers la munte au ales Brașov pentru zilele libere, cu 133.480 solicitări anul trecut. 15.590 solicitări au fost înregistrate pentru cabane.

Turiștii explorează și alte orașe din țară, cele mai căutate fiind: Cluj-Napoca cu 85.293 solicitări în 2022, Iași cu 64.018 sau Sibiu cu 52.920, aceștia optând pentru city break-uri locale cu opțiuni cazare în regim hotelier.

Printre facilitățile cele mai căutate în cadrul unei unități de cazare se află ciubărul cu 11.617 căutari, jacuzzi cu 5.152 de căutari, sau piscina cu 3.512 căutari.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Touroperatorul „Paradis – Vacanţe de Vis” investește într-un hotel din Constanța

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...