Incendiile au cauzat 83% din cele mai mari 50 de daune property

Cele mai mari 50 de daune plătite de asigurători în 2019 în baza polițelor de tip property încheiate de companii au cumulat 143,6 mil. lei, dublu față de 2018.

Aproximativ 83% dintre aceste daune au fost cauzate de incendii, marcând o creștere importantă față de ponderea înregistrată în 2018, conform unei analize realizate de UNSAR.

Astfel, printre principalele cauze care au generat cele mai mari 50 daune plătite de asigurători pe polițele de tip property pentru companii – achiziționate de acestea pentru a-și proteja sediile, dotările, echipamentele, utilajele sau stocurile existente – se numără incendiile (119,2 mil. lei, în creștere cu 160% față de 2018), urmate de inundații, fenomene atmosferice și avarii accidentale la utilaje.

Incendiile, în topul daunelor și pentru locuințe

În cazul asigurărilor de locuințe, cele mai mari 50 de daune plătite în 2019 au cumulat aproximativ 9,5 mil. lei (asigurări obligatorii și facultative).

Pe primul loc în topul riscurilor care au generat daunele achitate anul trecut se află incendiul (87% în top 50 daune achitate), urmat de alunecări de teren, inundații, furtuni și greutatea stratului de zăpadă.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...