Încă un mall scos la vânzare: Galleria Buzău

Conform unui raport publicat astăzi pe site-ul propriu, GTC va scoate la vânzare primul centru comercial construit în România, Galleria Buzău.

Mall-ul, construit în 2008, are o suprafață închiriabilă de 13.400 mp, dar și cel mai slab mix de chiriași dintre centrele comerciale locale. Cei mai importanți retaileri din mall sunt Adidas, Flanco, Leonardo, Fox, Tina R, Eponge, Centrofarm, Casa Rusu, restul fiind comercianți locali.

GTC deţine trei centre comerciale Galleria la Arad, Buzău şi Piatra Neamţ. Centrele comerciale au avut anul trecut venituri din chirii de 3,7 milioane de euro, faţă de 3,4 milioane de euro în 2013.

Printre proprietățile cu cea mai mare rată de devalorizare din cadrul grupului se numără și Galleria Arad, cu peste 23 de milioane de euro, dar și clădirile de birouri City Gate, care s-au devalorizat cu peste 9 milioane de euro într-un singur an.

Dacă rata de ocupare a portofoliului de birouri este destul de mare (peste 93% grad de ocupare), în ceea ce privește spațiile de retail deținute de GTC în România, gradul de ocupare este de numai 88%.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...