Încă o fabrică din Slatina își extinde capacitățile de producție

prysmianProducătorul de cabluri Prysmian își extinde fabrica din Slatina printr-o investiție de 4 milioane de euro, se arată într-un material publicat în cotidianul local Gazeta Nouă.

 

 

Banii au fost folosiți pentru dotarea unei noi hale de producție, iar în final vor fi asigurate aproximativ 150 de locuri noi de muncă. Începută în 2008 şi sistată un an mai târziu, construcţia noii hale de la Prysmian s-a încheiat anul acesta. Au fost aduse maşini şi utilaje din Italia, iar capacitatea de producţie va creşte în următorii ani, urmând să ajungă la 3 miliaone de kilometri de cabluri pe an.

„În toată fabrica, suntem aproximativ 500 de oameni şi, în general, muncitorii se mută de pe o producţie pe alta, depinzând de cererea din piaţă. Marea forţă a Prysmian este să furnizezi pentru toate pieţele, de la cea de telecomunicaţii şi până la cea de energie”, a spus Giuseppe Ferri, președintele CA Prysmian, pentru cotidianul Gazeta Nouă.

Istoria fabricii de cabluri din Slatina începe în 1973 când funcționa ca secție externă a fostei Intreprinderi de Prelucrare a Aluminiului (IPA). În 1991 fabrica devine independenta și își schimbă numele în Elcaro. Produsele de foarte bună calitate dezvoltate la Slatina sunt exportate în zeci de țări din întrega lume.

Performanțele economice ale unității atrag atenția investitorilor străini, iar în 1996 Siemens devine acționar majoritar al fabricii.

Doi ani mai târziu, în octombrie 1998, toate unitățile producătoare de energie ale Siemens din lume sunt achiziționate de Pirelli care devine noul proprietar și al fabricii din Slatina.

În 2005 Pirelli vinde unitățile cumpărate de la Siemens către Goldman Sachs, iar compania își schimbă numele în Prysmian.

În acest moment Prysmian deține 91 de fabrici în întreaga lume, fabrica de la Slatina fiind una dintre cele 11 unități ale grupului care produc atât cabluri cât și energie, alături de unități din Turcia, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Spania, China, Brazilia, Argentina și SUA.

 

 

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...