All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

marți | 14 iulie | 2020

În pandemie, 9 din 10 români au gătit, iar 2 din 10 au comandat mâncare

Măsurile de izolare impuse pentru a opri pandemia Covid-19 au întors românii către bucătăria proprie. 92% dintre respondenți spun că preferă gătitul în casă în timp ce 20% au ales să comande mâncare.

Mai mult, peste 40% dintre români au mâncat mai multe fructe și legume în perioada pandemiei, conform unui sondaj efectuat de Upfield, producătorul brandurilor de margarină Rama și Becel.

De asemenea, criza i-a făcut pe români să fie mai interesați de coacerea propriei pâini acasă (31%), precum și de prăjituri și torturi (31%).

- PUBLICITATE -

Potrivit sondajului, oamenii intenționează să-și păstreze obiceiurile alimentare în situația actuală, mai mult de jumătate dintre respondenți (53%) spunând că vor continua să cumpere aceeași cantitate de produse de la aceleași mărci preferate.

Doar un sfert sunt hotărâți să cumpere mai puțin, dar rămân în continuare la produsele și brandurile în care au încredere. 

Românii planifică mai puțin

Cercetările subliniază că românii tind să improvizeze mai mult în bucătărie chiar și pe timp de pandemie. Majoritatea respondenților s-au descurcat cu ce au găsit în cămară (42%) și nu au planificat mesele cu o săptămână înainte. Mai puțin de un sfert au cedat poftelor de moment și au mâncat mereu când au simțit că le este foame.

Gătirea mâncării acasă este în continuare considerată o activitate importantă pentru majoritatea românilor.

Astfel, 68% dintre aceștia au petrecut o oră sau mai mult în bucătărie pentru a găti și doar 32% au pregătit mese în doar 15-30 de minute. 

Brânzeturile sunt preferate pentru sandvișuri

Pentru perioada studiată, sandvișurile au fost considerate în mare măsură un aliment ocazional, deoarece 40% dintre respondenți au pregătit sandvișuri săptămânal.

În timpul pandemiei românii au considerat sandvișurile potrivite mai degrabă pentru micul dejun (37%) sau o gustare în timpul zilei (33%). Cu toate acestea, un sfert l-au văzut ca o opțiune pentru orice masă a zilei.

Respondenții au afișat preferințe relativ conservatoare cu privirea la conținutul sandvișurilor. Brânzeturile conduc detașat în opțiunile românilor pentru sandvișuri cu 84% dintre respondenți optând pentru ele.

Salamul vine pe locul doi fiind ales de 67% dintre respondenți. Pentru mai mult de jumătate din respondenți, legumele sunt întotdeauna parte din sandvișuri. Humusul sau salata de vinete sunt mai bine poziționate în preferințe decât carnea și ouăle.

- PUBLICITATE -