În ce gadgeturi merită să îți investești banii

Nu trebuie să fii un mare pasionat de tehnologie pentru a înțelege nevoia prezenței acesteia în viața noastră zilnică. Însă, pentru majoritatea dintre cei care o folosesc doar din utilitate, nu din pasiune, e nevoie de o linie clară între reală necesitate și trend.

Evoluția tehnologiei este o pasiune pentru unii dintre noi și un ajutor la fel de real pentru alții. Ne-am obișnuit deja să trăim totul pe repede înainte, să facem eforturi să ne amintim ce am făcut cu o zi în urmă. Având o agendă zilnică tot mai încărcată, orice dispozitiv care ne poate ajuta în eliminarea timpilor morți devine imediat prietenul nostru.

Tehnologia încearcă să țină pasul cu nevoile noastre și aduce pe piață o multitudine de produse performante. Este important ca noi să distingem cu atenție care sunt cele care ne trebuie cu adevărat, evitând astfel să cumpărăm produse pe care nu ni le permitem și pe care le utilizăm doar într-o prea mică măsură.

Uite câteva dintre gadgeturile în care îți poți investi liniștit banii:

1.   Un smartphone, deoarece toată viața ta se mută în online

Un telefon performant nu mai este demult un moft pentru majoritatea dintre noi. Pe lângă un ecran suficient de mare și clar pentru o bună vizibilitate, ne interesează o baterie suficient de puternică pentru a susține toate aplicațiile utilizate zilnic.

Un alt criteriu important este ca telefonul să aibă un sistem de operare cu o versiune nouă,  pentru a primi cât mai multe update-uri. O variantă de top este telefonul iPhone 13, iar pentru cei care nu doresc să aloce un buget atât de mare, există opțiuni mai accesibile pe Android.

Nu de puțin timp, telefonul nu ne mai folosește doar în scop conversațional. Acesta este adesea utilizat pentru GPS, rețele de socializare, aplicații de food delivery și inclusiv de monitorizare a sănătății. Tot aici avem salvat și un calendar online, extrem de util pentru a ne putea ține evidența tuturor task-urilor zilnice și a evenimentelor importante.

În plus, chiar dacă nu mai ești la birou, este foarte posibil să mai ai nevoie să rezolvi câte ceva. Un telefon performant îți promite un mail care se mișcă repede și posibilitatea creării și completării unori sheet-uri, astfel încât să rezolvi ușor situațiile neprevăzute.

2.   Un Smart TV, pentru că laptopul este prea mic pentru a vedea toate filmele dorite

Chiar dacă nu suficient de des precum ne-am dori, din când în când reușim să petrecem câteva ore liniștite pe canapea, urmărind un film, un serial sau chiar un podcast. Este o modalitate perfectă de relaxare, de deconectare de la rutina zilnică, atunci când nu vrem sau nu putem să plecăm afară.

Dacă până acum câțiva ani utilizam exclusiv laptopul sau desktopul pentru a urmări un film sau un videoclip, odată cu apariția primelor smart TV-uri, nevoile noastre s-au schimbat. Ca orice produs nou, prețul era unul destul de ridicat, însă, odată cu trecerea timpului, acestea au devenit tot mai accesibile și mai performante. Cei care nu doresc să investească într-un smart TV pot apela la o soluție mult mai ieftină, și anume un dispozitiv de streaming media, ce transformă un televizor normal în smart TV.

3.   Un aparat care să îmbunătățească aerul din locuința ta

Aerul este un element esențial pentru viață, dar calitatea lui este din ce în ce mai scăzută în orașele din România. Din fericire, producătorii au scos pe piață o gamă largă de purificatoare de aer, dezumidificatoare și umidificatoare electrice, perfecte pentru a elimina problema calității aerului. Rezultatele se simt încă de la primele utilizări, iar cei care au probleme de sănătate vor vedea în scurt timp o ameliorare.

Deși reclamele marilor magazine sunt extrem de atractive, trebuie să ne alegem cu atenție produsele care ne sunt de real ajutor, pentru a nu cădea pradă campaniilor de marketing. Dacă nu avem suficiente informații despre un produs, iar consultanții de vânzări din magazin nu au reușit să ne convingă, putem apela cu încredere la blogurile și vlogurile disponibile online, pentru a ne lămuri.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...