În ce domenii găsești cel mai bine plătite locuri de muncă din România

Anul 2022 a adus sectorului IT un nou vârf în ceea ce privește salariile, pe măsură ce s-a liberalizat tot mai mult accesul candidaților români la alte piețe din regiune.

Majorările salariale consistente din zona IT sunt determinate atât de creșterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar și de competiția puternică pentru angajați pe piața locală.

Astfel, potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, la început de 2022, cel mai bine plătite joburi se găsesc în IT, telecomunicații, inginerie, industria petrolieră și sănătate.

Urmează locurile de muncă din financiar și resurse umane.

IT domină topul salariilor

Domeniul IT deține și în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piață.

Potrivit datelor INS, salariile pentru angajații din IT&C sunt mai mari în Cluj-Napoca decât în București, fenomen explicat prin numărul redus de specialiști în Cluj.

Costurile de trai ridicate influențează cerințele candidaților și astfel se justifică diferența de salariu dintre un specialist clujean și unul din capitală.

Conform datelor de pe BestJobs, în domeniul IT, cele mai bune oferte sunt pentru candidații cu poziții de Senior Devops Engineer, cu un salariu de până la 5.500 euro net.

Sunt incluse asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, dar și alte beneficii.

Tot salarii în jurul sumei de 5.000 euro net sunt și pentru poziții de Full Stack Developer sau Senior Java Developer.

Pe lângă acest salariu se mai oferă și asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă și tichete de masă.

Și candidații pentru poziția de .NET Technical Lead pot obține un salariu cuprins între 3.000 și 5.000 euro, cu beneficii precum bonus de performanță, training, zile libere suplimentare.

Salarii bune pentru pozițiile de conducere

Printre pozițiile cu cele mai mari salarii la început de an se numără și pozițiile de management și coordonare.

Cei mai căutați sunt managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar.

Salariile oferite pentru aceste poziții variază între 2.000 euro net în cazul unui manager în domeniul financiar și până la 4.500 euro net în cazul unui manager de produs.

Printre beneficiile celor care aplică pentru aceste poziții se numără asigurarea medicală, tichete de masă, asigurare de viață și de accident sau deconturi pentru transport.

CITEȘTE ȘI: Mai mult de jumătate dintre angajații din retail câștigă sub 3.000 lei net pe lună

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...