All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă, 17 aprilie, 2021
-PUBLICITATE-

În ce companii investesc cei mai importanți jucători pe bursă

Mulți investitori experimentați evită companiile publice noi, întrucât acțiunile tind să prezinte un nivel mai ridicat de risc, arată o analiză XTB.

Cu toate acestea, Cathie Wood (fondatorul ARK Invest) a achiziționat companii de acest tip în ultima perioadă.

Pe de altă parte, sectorul financiar are o pondere de 25% din portofoliul de dețineri publice al lui Warren Buffett, în timp ce companiile de consum discreționar reprezintă 5%.

Chiar dacă interesul pentru o parte dintre cele mai populare acțiuni ale anului 2020, precum Tesla, începe să se reducă, producătorul auto face parte din top 10 dețineri la nivelul a trei dintre ETF-urile ARK Invest.

Buffett a început să reducă anul trecut deținerile Apple, dar gigantul tehnologic continuă să fie cea mai mare deținere din portofoliul său.

La momentul actual, sectorul tehnologic are o pondere de aproximativ 46% din portofoliul Berkshire Hathaway, deținut de Buffett.

Buffett a luat și decizii greșite în 2020

Totuși, Warren Buffett a făcut și greșeli importante, cea mai mare fiind vânzarea acțiunilor la companiile Occidental și United Airlines.

El s-a bazat pe faptul că Occidental a fost cea mai slabă companie din cadrul indicelui S&P 500 în 2020. mai mult, United Airlines a pierdut jumătate din valoare în 2020.

În acest moment, redresările celor două companii sunt impresionante. Acțiunile Occidental au crescut cu peste 76,9% în acest an, până la 30,63 dolari pe acțiune.

Prețul a scăzut până la 18,30 dolari pe acțiune la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, perioada în care Buffett a vândut deținerile de aproximativ 19 milioane de acțiuni.

Acțiunile United Airlines, o companie populară în rândul investitorilor mileniali, au scăzut până la 34,61 dolari pe acțiune în al doilea trimestru al anului 2020, perioadă în care investitorul a renunțat la întreaga deținere.

Cotația companiei aeriene a avansat însă cu 30% în acest an. Astfel, cele 22,1 milioane de acțiuni vândute de Buffett ar fi valorat cu aproximativ 480 milioane de dolari mai mult.

Buffett este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile și a ocupat a patra poziție în topul celor mai bogați oameni din lume.

ARK Invest a venit în centrul atenției pe Wall Street în ultimii ani, surclasând piața largă în termeni de performanță și consolidându-și locul printre marii jucători din lumea investițiilor.

Cathie Wood, fondatorul și CEO-ul acestei case de investiții, și-a făcut un nume destul de important în ultimii doi ani și se poate lăuda cu rezultate de neegalat pentru cele cinci fonduri emblematice tranzacționate la bursă (ETF-uri).

Fiecare a generat randamente de peste 100% în 2020.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI