În 2020 s-a înregistrat cea mai mică valoare a tranzacțiilor din ultimii 7 ani

Conform datelor Mergermarket, în prima jumătate a anului 2020, volumul tranzacțiilor în Europa a scăzut cu 31%, până la 2.800 de tranzacții, iar valoarea agregată a scăzut cu 29%, până la 262,9 miliarde EUR, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul și valoarea tranzacțiilor pentru cel de-al doilea trimestru al anului sunt cele mai scăzute pentru orice trimestru din 2013 până în prezent.

Perioada de volatilitate pare să continue

74% dintre respondenții sondajului Mergermarket afirmă că pandemia le-a redus apetitul de a face tranzacții, iar 65% nu au luat deloc în considerare tranzacții de M&A, comparativ cu doar 45% anul trecut.

De asemenea, doar 2% dintre respondenți se așteaptă ca activitatea lor de tranzacționare să crească în acest an, comparativ cu 27% în 2019.

Mai mult de jumătate dintre cei intervievați (53%) se așteaptă ca nivelul activității de M&A din Europa să scadă semnificativ în următoarele 12 luni.

America de Nord este considerată cea mai atractivă piață extra-europeană, aproape două treimi (63%) dintre respondenți previzionând că va fi principala regiune-țintă non-europeană pentru cumpărătorii europeni în anul următor. Asia-Pacific s-a clasat pe locul al doilea cu doar 35%, la foarte mare distanță față de primul loc.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...