Importanța purtării măștii de sudură

Procesul de sudură nu este specific doar profesioniștilor, ci și celor care se ocup de reparații acasă sau în cadrul proiectelor DIY. Sudura este esențială în domenii precum mecanica auto, ingineria, construcții, reparații ale instalațiilor și multe altele.

Siguranța este un aspect esențial în cadrul acestui tip de muncă, deoarece luminozitatea rezultată poate provoca diverse răni la nivelul ochilor și a feței.

Iată care sunt toate motivele pentru care purtarea măștii de sudură este obligatorie pentru sănătate și siguranță:

Protejează de scântei

Procedeul de sudare implică folosirea unui arc electric. Acesta emană, pe lângă lumină și căldură, scântei provocate de contactul aparatului de sudură cu metalul. Masca de sudură trebuie să acopere cât mai bine atât ochii și fața, cât li gâtul și profilul feței, spre urechi. Scânteile pot sări în orice direcție, iar riscul pe care ți-l asumi este unul prea mare dacă nu îți protejezi întreaga față.

Asigură o vizibilitate cât mai bună

Lumina pe care o emană procesul de sudare poate afecta grav sănătatea ochilor și vederea, atât pe termen lung, cât și în timpul folosirii aparatului de sudat. Dacă nu ai o vizibilitate bună asupra lucrării, nu vei reuși să îți faci treaba temeinic, la standardele înalte pe care le dorești. Arcul electric al aparatului produce o luminozitate atât de puternică încât poate afecta serios retina ochiului prin radiații UV.

O mască de sudură automată este ideală pentru protecție și pentru un proces cât mai detaliat. Acest tip de mască îți permite să controlezi automat opacitatea vizorului, cu ajutorul senzorilor performanți. Vei putea astfel să reglezi intensitatea luminii, pentru a putea lucra în condiții cât mai clare.

Protejează de expunerea la gaze

În timp ce lucrează, fiecare sudor se expune gazelor toxice emanate de contactul dintre căldură extremă și metal. Măsurile de siguranță precum purtarea măștii previn inhalarea acestor gaze sau contactul acestora cu ochii. Gazele pot să includă silicați, oxizi metalici și fluoruri. Riscul crește dacă pe suprafața metalului pe care se sudează există deja astfel de agenți chimici periculoși.

Protejează de riscurile expunerii la radiații UV

Întregul costum de protecție pe care trebuie să îl aibă un sudor pe el în timpul muncii are scopul de a proteja corpul de contactul cu lumina și căldura emanată de aparatul de sudură. Radiațiile UV pot distruge retina ochilor, iar expunerea frecventă și repetată la acestea poate implica și riscul de orbire. Masca de sudură previne și inflamarea corneei, care poate cauza afecțiuni grave la nivelul ochilor când nu te protejezi temeinic.

Asigură confortul

Confortul și siguranța sunt aproape sinonime când vine vorba de profesiile care necesită multă atenție, detaliu, dar care implică și riscuri. Un grad redus de confort și alegerea măștii nepotrivite pentru sudură poate influența un sudor să opteze pentru o mască detașabilă sau chiar să renunțe la mască. Masca de sudură precum cea automată poate fi reglată în funcție de mediul în care lucrezi și condiții.

O mască de calitate asigură o bună vizibilitate, ușurință în mișcare și nu implică eforturi când este purtată. Tehnologia a avansat suficient încât fiecare sudor să găsească masca potrivită nevoilor sale, fără să recurgă la compromisuri.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...