Implantul dentar și tratamentul ortodontic – cele mai căutate proceduri dintr-o clinică stomatologică?

Fiecare dintre noi vrea să aibă o dantură impecabilă, pentru că zâmbetul nostru este ca o carte de vizită. Dacă ați avut grijă constant de dantura dumneavoastră, probabil nu aveți probleme care să necesite proceduri complicate.

Dacă, însă, nu ați manifestat o grijă pentru dantură, atunci cu siguranță va fi nevoie să apelați la serviciile unei clinici stomatologice.

Ce pot să fac în cazul în care am dinți lipsă?

Posibilitățile de tratament sau intervenții dintr-o clinică stomatologică au evoluat odată cu dezvoltarea tehnologiei. Astfel că, lucruri care păreau acum 20 de ani imposibile, astăzi sunt firești. Spre exemplu, procedura de inserare a unui implant dentar este un proces care încă pare foarte avansat. Și asta pentru că această procedură presupune implantul în organism a unor rădăcini artificiale pe care vor fi fixați dinții artificiali. 

Care sunt avantajele implantului?

Există numeroase avantaje pentru care implantul reprezintă o soluție ideală pentru înlocuirea dinților. Dintre ele putem menționa: intervenția este nedureroasă, stopează atrofia osoasă, asigură o vorbire ușoară și normală. Date fiind rata de succes și durata de viață, tot mai mulți medici recomandă un implant dentar pentru înlocuirea unor dinți lipsă. În plus, implanturile dentare imită perfect dinții naturali, astfel că nu va fi nicio diferență sesizabilă între dinții dumneavoastră și un implant.

Ce este ortodonția?

Cu siguranță ați auzit acest cuvânt cel puțin o dată, dar poate nu ați știut ce înseamnă. Ortodonția este o specialitate care are ca scop îmbunătățirea aspectului, a poziției și a funcționalității dinților aliniați anormal. Totodată, se asigură și remodelarea poziției oaselor maxilare cu scopul de a reda un aspect frumos, dar și funcționalitatea danturii.

Dacă explicația de mai sus vi se pare greoaie, gândiți-vă la ortodontie ca la specialitatea care ajută la îndreptarea dinților. 

Ce probleme pot cauza dinții strâmbi?

Pe lângă problema estetică pe care o cauzează, dinții strâmbi pot duce la boli serioase. Fiindcă sunt greu de curățat, prezintă un risc ridicat de a dezvolta carii. De asemenea, poziția anormală atrage un efort suplimentar din partea mușchilor masticatori, astfel că pot apărea dureri de cap, disfuncție a articulației temporo-mandibulare, dar și dureri localizate la nivelul gâtului, umerilor și coloanei vertebrale.

Problemele pot fi rezolvate prin instalarea unui aparat dentar. Există mai multe variante de aparate dentare: cel clasic, variante mai estetice, varianta invizibilă. Complexitatea cazului și dorințele pacientului sunt criterii în alegerea opțiunii potrivite.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...